Aarhus Airport har fundet en ny direktør i 45-årige Lotta Sandsgaard.

Af Danni Paulsen, Din Avis Aarhus

Aarhus Airport har fundet den person, der skal overtage det varme direktørsæde i lufthavnen.

45-årige Lotta Sandsgaard bliver den femte lufthavnsdirektør siden 2019 og starter i jobbet den 1. april, oplyser Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra et job som Teknik- og Miljøchef i Silkeborg Kommune og har tidligere bestredet lignende lederposter i Norddjurs og Herning Kommune.

Randrusianske Brian Worm forlader jobbet som direktør i Aarhus Airport efter syv måneder: Nu fortæller han hvorfor

Men hun har også et indgående kendskab til den kommuneejede lufthavn i Tirstrup. Som passioneret fritidspilot er hun nemlig gået i luften mange gange derfra.

»Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne mange faggrupper og interessenter i en kompleks virksomhed. Lotta kommer med et stærkt blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At hun samtidig har dyb indsigt i og en passioneret interesse for luftfart er en drømmesituation, vi ikke kunne have forudset. Bestyrelsen overlader trygt styrepinden til Lotta, og vi ser meget frem til samarbejdet,« siger Lars Dige Knudsen, bestyrelsesformand i Aarhus Airport.

lotta-sandsgaard1-jpg

Svær økonomi

Lotta Sandsgaard lander i et sæde, der har haft offentlighedens interesse i lang tid – ikke mindst i kraft af, at lufthavnen er ejet af Aarhus og de djurslandske kommuner.

I utroligt lang tid har lufthavnen kæmpet med store underskud, og i 2022 måtte ejerkommunerne sende i alt 200 mio. kr. for at holde hånden under Aarhus Airport.

Direktør-svingdør for fulde omdrejninger: Nu skal lufthavn finde den fjerde leder på to år

Nu skal Lotta Sandsgaard stå i spidsen for at realisere lufthavnens vækststrategi, hvor ambitionen er at løfte passagertallet til 1,5 millioner rejsende inden udgangen af 2029.

En målsætning, som en ekspert og diverse byrådspolitikere i Aarhus har kaldt urealistisk.

Lotta Sandsgaard er bestyrelsesformand i Herning Lufthavn S/I. Derudover er hun uddannet erhvervspilot og flyveinstruktør og er derfor kommet i Aarhus Airport igennem en årrække.

»Servicen har altid været enestående i lufthavnen, uanset om jeg er kommet som gæst i terminalen eller som pilot på havnekontoret. Oplevelsen af høj kvalitet og varm service til alle, glæder jeg mig til at fastholde og udvikle sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Aarhus Airport,« siger Lotta Sandsgaard i pressemeddelelsen og fortsætter:

Randers-mand sætter sig i lufthavnens direktørstol

»Min passion for luftfart bliver en stor drivkraft i min nye rolle som CEO i Aarhus Airport. Men det er de ledelsesmæssige værktøjer og den teknik- og miljøerfaring, jeg har med i bagagen, der skal bidrage til at videreudvikle kulturen i lufthavnen og skabe et solidt fundament for vækst. Dertil vil jeg trække på mine mange års erfaring med at udvikle byer, infrastrukturanlæg og organisationer og samtidig sikre en smidig drift.«

Lotta Sandsgaard er oprindelig nordjyde, men bor nu tæt ved Grenaa sammen med sin mand Claus. Den sparsomme fritid tilbringer parret ofte i luften, hvor Lotta har et fast greb om styrepinden i sit eget lille fly, en Rockwell Commander 114b, der har base i Aarhus Airport.

Lotta Sandsgaard overtager direktørposten fra Brian Worm, der efter syv måneder i sædet valgte at trække sig.