Alle burde have fået den præcis klokken 12.

AF JØRGEN ROSENGREN

Klokken 12 skulle den nye varslingsalarm have lydt på danskernes mobiltelefoner.

Sådan skulle det ikke gå.

Flere skriver på Facebook, de ikke fik alarmen. Det gjorde denne journalist da heller ikke.

Beredskabsstyrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at flere borgere har ringet og oplyst, de ikke har modtaget alarmen.

Alarmen er blandt andet tiltænkt til brug ved gasudslip eller i tilfælde af farlige brande, hvor beboere opfordres til at søge væk fra røgen, som det var tilfældet i Studstrup, da der opstod brand på varmeværket.

»S!RENEN går automatisk ud til alle nyere mobiltelefoner, og du skal ikke selv gøre noget for at modtage advarslen. Således kan du heller ikke slå advarslerne fra. Lyden skulle være genkendelig og adskille sig fra almindelige sms- og push-notifikationer,« lød det ellers.