Fatah Abdirahman, som senest har været ansat på Right to Dreams akademi i Ghana, er ny assistenttræner i Randers FC.

Af Jonas Wrede Hansen, lokalavisen.dk

31-årige Fatah Abdirahman, som tidligere har haft flere roller i AGF’s ungdomsafdeling – senest som teknisk chef – er ny assistenttræner for Randers FC’s Superligahold. Han har tidligere været i Randers FC.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Dermed vender aarhusianeren, som er opvokset i Frydenlund og Trillegården i Aarhus, tilbage til Danmark efter at have tilbragt lidt over et år i Ghana, hvor han har været ansat som teknisk direktør hos Right to Dreams akademi i Ghana.

»Det er en spændende opgave, vi står overfor, og jeg ser frem til at blive en del af Superliga-holdets trænerteam. Timingen passer godt i forhold til min karriere og mit familieliv, og jeg er klar til at bruge mine erfaringer og evner til sammen med resten af trænerteamet at skabe gode præstationer og resultater for klubben,« siger Fatah Abdirahman til Randers FC’s hjemmeside.

Dermed vender Fatah Abdirahman tilbage til Randers FC, hvor han fra 2010 til 2015 var træner for U13- og U15-holdene, inden han skiftede til FC Midtjylland og sidenhen AGF.

Fra dårligt miljø til lovende karriere

Det har ikke været en let vej, som nu har skaffet Fatah Abdirahman hans indtil videre allerstørste job. I sommer fortalte han i et længere interview til Din Avis Aarhus ærligt om sin opvækst i det vestlige Aarhus, hvor han som ung blev en del af et hårdt belastet miljø i det vestlige Aarhus. En episode fik dog den unge Fatah Abdirahman til at tænke en ekstra gang over, hvad han ville bruge sit liv på:

»Jeg kan huske, at vi var på vej ned til en fest, hvor vi kørte på scooter, og så kom der flere politibiler efter os. Jeg hoppede ind i en busk, så ingen kunne se mig. Fire af de andre, jeg var sammen med, blev taget for at køre rundt på stjålne scootere. De fik en plet på straffeattesten. Den dag fik jeg ikke en, og så sagde jeg til mig selv, at nu skulle jeg vist stoppe, imens legen var god,« fortalte i august 2021 til Din Avis Aarhus.

Derefter satsede han på trænerkarrieren. Først med stor succes som ungdomstræner for et drengehold hos Lystrup IF, inden han kom til Randers FC, hvor han altså nu er tilbage.

Her kommer han til at arbejde tæt sammen med cheftræner Rasmus Bertelsen, som han i forvejen kender godt. De var således begge ungdomstrænere i Skovbakken, inden de sammen tog til Randers FC, hvor Fatah Abdirahman var assistenttræner for Rasmus Bertelsen på Randers Frejas U15-hold.

I 2021 færdiggjorde Fatah Abdirahman i øvrigt den højeste træneruddannelse i Europa, UEFA Pro Licens, som den yngste dansker nogensinde.

Randers FC er i øjeblikket placeret som nummer fem i Superligaen.