Til sankthansfesten bliver kunstværket “Au Natura Bibliotek” indviet.

Tag picnictæppet under armen og børnene i hånden, når der tændes der op i sankthansbålet på Nordre Fælled fredag den 23. juni og Randers Kommune, Bysekretariatet og Randers Bibliotek inviterer til en hyggelig aften med en række aktiviteter for familier og børn.

Samme aften indvier kunstner Kirstine Roepstorff det netop anlagte kunstværk ”Au Natura Bibliotek”, der er en 1:1 udgravning af Randers Biblioteks grundplan på den sydlige del af Nordre Fælled. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

”Au Natura Bibliotek” er en af to store landart-installationer i projektet ”Al Verdens Kunst”. Det er indrettet med forskellige rum af negative og positive flader. Derudover er den udsmykket med en søjle, hvorpå en lampe lyser og inviterer indenfor, når der er aktiviteter i kunstværket.

Kunstværket er planlagt og udført af Kirstine Roepstorff, der blandt andet er kendt for Gong til hovedbiblioteket i Aarhus og Hydra, et parkeringshus i Fredericia.

”Au Natura Bibliotek” danner på sankthansaften rammen om aktiviteter såsom højtlæsning og kreative miniworkshops med naturen som tema. Senere på aftenen sætter Sct. Andreas Kirkes ungdomskor stemningen med kor- og fællessang, inden bålet tændes.

Sankthansfesten foregår på den sydlige del af Nordre Fælled ud mod krydset mellem Gl. Jennumvej og Kompagnivej. Der henvises til parkering ved Langvang Idrætscenter, hvorfra der går en sti til Nordre Fælled. Gangbesværede kan parkere ved Myretuen for enden af Gl. Jennumvej.