Det er med fokus på børn og familier, skatte fra Siam, Randers Freja og som altid en masse foredrag og byvandringer, at Museum Østjylland åbner for sommerprogrammet.

Museum Østjylland er klar med et nyt program fyldt med kulturhistoriske sommeroplevelser frem til august. Det fremgår af en pressemeddelelse fra museet, der holder til i Randers, Grenaa og Ebeltoft.

Som altid har museet i sommeren et særligt fokus på de gode museumsoplevelser for børnefamilier.

I Grenaa kan de mindste og deres voksne gå på en legende opdagelsesrejse i udstillingen ’Mig og min by’, der byder på fine oplevelser for de to- til otteårige. Museets faste udstillinger indeholder også sjov for børn, hvor de sammen med drengen Hugo kan gå på eventyr i 10.000 års kulturhistorie på Djursland.

I Kulturhuset Randers står den på bingo hele sommerferien, hvor børnene spiller sig igennem kunst, stenalder og kendte figurer fra børnelitteraturen. Børn, der bor uden for de større østjyske byer, kan i skoleferien glæde sig til at få besøg af Det Rullende Museum, som i år gæster Spentrup, Langå, Hornslet, Ørsted og Fjellerup. Her kan du blandt andet være kreativ og lave vikingearmbånd og spille med knogler.

Skatkammer Siam i Ebeltoft genåbnede i maj med fest og farver og fint besøg af den thailandske ambassadør. I tre år har museet være lukket, men nu er det genopstået med totalrenoverede udstillingslokaler og en udstilling med genstande, der er velkonserverede og klar til endnu 30 års udstilling.

Denne sommer og efterår er der også en hel særudstilling viet til Randers’ store idrætsklub, nemlig udstillingen ’På banen – Randers Sportsklub Freja 125 år’.

Der er også masser af kulturhistoriske vitaminer for det voksne publikum i det nye program fra Museum Østjylland. Se det fulde program på museets hjemmeside.