Rejsebureauet Danexplore er på en vækstrejse, som blandt andet medfører ny afdeling i Aarhus. 

Rejsebranchen var i knæ, da Covid gjorde sit indtog i verden for et par år siden. Det var også nogle svære år for det randrusianske rejsebureau Danexplore, som gik ned på meget lavt blus. Siden da er der dog i den grad taget revanche.

Danexplore kommer nemlig ud af regnskabsåret 2022 med et plus på 1.1 mio. kroner efter skat.

»Vi er utroligt stolte over den vækstrejse vi er på lige nu. Det er et rekordresultat for os, og vi er tilbage på niveauet før Covid og vækster fortsat,« siger direktør Rasmus Nicolaisen i en pressemeddelelse.

Japan er et hit

Særligt én destination har boomet i det seneste år, og det er Japan, som Danexplore har mærket en meget stigende interesse for at opleve.

»Japan var et af de sidste lande til at fjerne rejserestriktionerne, og det har været svært og besværligt at rejse dertil i de seneste år. Nu er restriktionerne væk, og det har gjort, at rejseglade danskere nu vil dertil og opleve det fantastiske land. Det er en destination, der i den grad har fået en opblomstring, og det forstår man jo godt, for det er et fortryllende smukt land med en unik kultur,« fortæller Rasmus Nicolaisen.

Nyt kontor

I januar 2022 købte Primo Family en væsentlig ejerandel i Danexplore, og det har været med til at skabe endnu bedre grobund for fortsat vækst. For at fortsætte den positive udvikling har Danexplore valgt at åbne et kontor i Aarhus pr. 1. august, men ”hovedsædet” forbliver i Randers.

»Det har været svært at tiltrække arbejdskraft i Randers, og derfor har vi valgt at åbne kontoret i Aarhus. Vi har indtil videre ansat fire medarbejdere i år, hvor tre af dem får base i Aarhus. Det er dog vigtigt for os fortsat at være i Randers, hvor vi har opbygget et solidt netværk og blandt andet er aktive samarbejdspartnere med fyrtårne som Randers FC og Randers Regnskov,« siger Rasmus Nicolaisen.

Netop samarbejdet med Randers Regnskov har haft en synlig effekt i og med, at for hver rejsende Danexplore sender afsted opkøbes der 25 kvadratmeter regnskov i Bigai i Ecuador, hvor Randers Regnskov har haft et naturreservat siden 2012. I alt er der købt mere end 59.000 kvadratmeter i 2022 på den baggrund.

»Store naturoplevelser ligger i vores DNA, og derfor er det naturligt for os at give tilbage på denne måde og samtidig gøre en lille forskel i klimaregnskabet. Vi har et rigtigt godt samarbejde med Randers Regnskov, som gør et fantastisk stykke arbejde for at bevare nogle helt unikke steder på vores klode,« fortæller Rasmus Nicolaisen.