Özlem Cekic bliver første oplægsholder på Demokratiets Weekend 9. september. 

Tredje gang er lykkens gang. Styregruppen bag Folkemøde Randers har fået bekræftet rigtigheden af det gamle danske mundheld. Efter to gange tidligere forgæves at have inviteret generalsekretæren for Brobyggerne og kommende Vild med Dans-deltager, Özlem Cekic, til at deltage i folkemødet er det endelig lykkedes i år at få plads i den populære oplægsholders kalender.

»Özlem Cekic, hvis svigerforældre bor i Randers, har de to tidligere år været meget positiv for at deltage, men hun har ikke kunnet finde plads i kalenderen. Derfor blev der allerede sidste år, da hun for anden gang måtte svare, at hun var optaget på folkemødets åbningsdag, lavet en aftale for i år,« fortæller formand for Folkemøde Randers, Per Schultz-Knudsen, i en pressemeddelelse.

To hovedtalere

Siden 2008 har Özlem Cekic medvirket i og været initiativtager til en række projekter, hvis formål er at bygge bro mellem befolkningsgrupper. Sammen med overrabbiner Bent Melchior tog hun initiativ til foreningen Brobyggerne – Center for Dialogkaffe. Formålet med foreningen er at styrke dialogen og den demokratiske samtale i Danmark.

»Det ligger jo helt i tråd med Folkemøde Randers’ vision og mission. Derfor har vi også været meget interesseret i at få Özlem Cekic som oplægsholder,« konstaterer Per Schultz-Knudsen.

En anden af hovedtalerne er tidligere social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune og tidligere direktør for Socialstyrelsen Knud Aarup, som nu er ansvarlig for mediet Altingets socialpolitiske netværk og medlem af hovedbestyrelsen i Røde Kors. På førstedagen af Folkemøde Randers vil Knud Aarup lægge op til debat med ’Det lokale selvstyre er kernen i et levende demokrati – så hvad skal vi med de nuværende kommuner?’

Imellem de to hovedtalere vil Folkemøde Randers sætte fokus på et lokalt brobygge-projekt, nemlig Randerstæppet. Billedvæver Annie Bang Sørensen og værkstedsleder Kirsten Grønning vil på åbningsdagen for Folkemøde Randers fortælle om projektet, mens borgmester Torben Hansen (S) vil fortælle om sin og Henrik Pontoppidans forhold til og oplevelser omkring Gudenåen.

Alle aktiviteterne på åbningsdagen finder sted på Underværket.

gs