Socialdemokrat fortæller, at hun blandt andet har oplevet, at en partifælle har ringet til hendes mor for at få politikeren til at skifte mening.

I weekenden holdt Socialdemokratiet årsmøde i Aalborg, og her stillede byrådsmedlem i Randers Kommune, Stine Falk Eiby, sig op på talerstolen. Hun havde noget på hjerte.

Hun er træt af de ting, som unge, kvindelige socialdemokrater skal stå på mål for. Nedladende kommentarer, der ikke kun kommer fra fremmede.

De kommer også fra andre medlemmer af partiet. Det skriver TV2.

»Jeg oplever alt for tit, at en af dem bryder sammen over den måde, de bliver behandlet på, af deres kollega eller partiforening,« sagde Stine Falk Eiby ifølge TV2 i sin tale.

Ringede til hendes mor

Til TV2 fortæller Stine Falk Eiby, at hun i begyndelsen af 2022 var udsat for en oplevelse, som hun kalder »det mest nedladende, jeg nogensinde har prøvet«.

Socialdemokraterne i Randers Byråd var uenige om et spørgsmål, og derfor aftalte de at mødes dagen efter, så de kunne stemme om, hvad deres samlede holdning skulle være. Inden den afstemning blev holdt, ringede en af de andre fra partiet til Stine Falk Eibys mor, fordi vedkommende ville have moren til at påvirke sin datters holdning til spørgsmålet.

»Jeg var 25 år gammel, og jeg har aldrig følt mig mere behandlet som et lille barn,« siger hun til TV2.

Da sagen blev klaret internt, ønsker den unge politiker ikke at oplyse, hvilken partifælle der er tale om.

ceb