Ny kæde af ubemandede nærbutikker har åbnet butik i Randers.

Af Cecilie Bisgaard

Beboerne i området omkring Adelgade i Randers har nu fået lettere adgang til at købe slik, snacks, sodavand, vin, øl og andre varer på alle tider af døgnet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Lørdag 7. oktober slog den nye danske butikskæde Near dørene op til deres anden butik, som de altså har valgt at placere i Randers. Målet er, at der i løbet af to måneder skal være otte butikker fordelt over hele landet. Men randrusianerne blev altså nogle de første i Danmark, der kan få dækket deres behov for lidt lækkert til kaffen eller kolde drikkevarer på alle tidspunkter af døgnet.

»Vi kan se, at behovet for dagligvarer bliver ved med at vokse i Danmark. Med Nears nærbutikker vil vi gøre det tilgængeligt for flere at købe ind, når det passer dem – døgnet rundt,« siger Martin Bundgaard, som er stifter af Near, i pressemeddelelsen.

»Det er fremtiden«

Konceptet bag Near er en videoovervåget, ubemandet dagligvarebutik, hvor kunderne får adgang til butikken ved at identificere sig ved indgangen med MitId. Near-butikkerne bliver bygget op efter de mest moderne standarder og baseret på erfaringer fra udlandet.

Til at stå for opbygningen af butikkerne har Near indgået en strategisk samarbejdsaftale med Box Solution, der i forvejen udbyder ubemandede butikker.

»De ubemandede butikker har allerede vist deres værd. Videoovervågningen har vist sig effektiv mod svind, og i flere butikker har det vist sig, at omsætningen ikke falder, selvom der ikke er en købmand eller personale til at vejlede. Vi tror, at det er fremtiden i store dele af landet – også i mindre bysamfund, som i dag ikke har den slags indkøbsmuligheder,« siger Mads Lynge Laursen, der er administrerende direktør for Box Solution.

Box Solution sørger for totalindretningen af Nears nærbutikker – lige fra maling til facader, videoovervågning og opsætning af kassesystem.

Der er et bredt udvalg af dagligvarer i den ubemandede, døgnåbne butik. Pressefoto

Sådan kommer der varer i butikken

Near har også indgået et strategisk samarbejde med Sügro, der ifølge pressemeddelelsen er Danmarks førende kioskgrossist. De har specialiseret sig i levering til små kunder og leverer allerede til 1.500 kunder spredt ud over hele landet. Det samarbejde skal sikre, at randrusianere, der lige står og mangler en kop mel eller en plade chokolade til at holde blodsukkeret oppe, ikke kommer til at gå forgæves.

»Da vi har store ambitioner og kommer til at ligge mange steder i Danmark, var Sügro det oplagte valg som samarbejdspartner. Sügro er et danskejet familieforetagende med gode, sunde værdier. Vi har 100 procent tillid til, at vores butikker altid vil fremstå flotte og med masser af gode varer på hylderne,« siger Near-stifteren.

Da Near sælger vin og øl, skal man være mindst 16 år for at få adgang til butikken, og der må maksimalt være tre kunder i butikken ad gangen. Der lægges vægt på, at kunderne kan føle sig helt trygge, uanset hvornår de handler i butikken. Det skal videoovervågning døgnet rundt være med til at sørge for.

På butikkens facade vil der være en grundig manual for, hvordan man kommer ind, scanner varer og betaler.