Ejnar Kalstrup, der ejer tankstationen på Randersvej i Langå, skifter fra Uno-X til Shell.

Efter 15 år som Uno-X-tank skifter stationsejer Ejnar Kalstrup 1. november til Shell-netværket. Med skiftet følger ikke bare nye skilte og farver, når tankstationen på Randersvej i Langå nu bliver ombygget til et fuldt udstyret Shell Express-anlæg.

For også i tankene under jorden og ved standerne er der nyheder i vente for de mange lokale bilister, der dagligt benytter tankstationen og vaskeanlægget, fortæller Ejnar Kalstrup i en pressemeddelelse.

»Som ny Shell Express-station får vi adgang til hele Shells brændstofudvalg. Det betyder, at kunderne nu også kan tanke Shell V-Power 100 oktan benzin og Shells V-Power diesel. Det er begge topkvalitetsbrændstoffer, der forebygger og fjerner sod og andre belægninger i motoren,« siger han og tilføjer:

»Samtidig får vores bilvask en overhaling, når den nu bliver en Shell Bilvask. Det betyder blandt andet, at vi får en ny vaskemaskine med det fulde vaskeprogram fra Shell.«

44 år med samme ejer

Overgangen til netværket af danske Shell-stationer er blot det seneste kapitel i en lang historie for Ejnar Kalstrup og tankstationen i Langå.

Sammen med sin bror overtog han tankstationen i 1979. Dengang var det en Chevron-station med butik og tilhørende værksted – og med tankpasser-betjening ved standerne, som der stadig var tradition for i slutningen af 70’erne.

I 1984 trådte Ejnar Kalstrup så ind i det danske brændstofselskab Metax. Et skifte, der medførte en omfattende renovering og udbygning af tankstationen med nye tanke i jorden, bygning af bilvask og etablering af highspeed-stander med diesel til lastbiler og busser. Parløbet med Metax varede i 24 år frem til skiftet til Uno-X i 2008.

Ifølge Ejnar Kalstrup er der med skiftet til Shell planer om en åbningsfest. Her vil den nye Shell Express i Langå traditionen tro markere åbningen med stærkt nedsatte priser på alt brændstof. Den endelige dato for åbningsfesten er dog ikke fastlagt endnu.

gs