Hans plakat går nu videre i konkurrencen om at blive den bedste fredsplakat i Danmark – og måske i verden.

Lions-klubber over hele verden arrangerer hvert år, at skoleklasser kan deltage i en konkurrence om at tegne den bedste fredsplakat. Hvert år har sit specielle tema, og temaet for 2023-2024 var ’At turde drømme’ (’Dare to Dream’).

Lions Club Randers havde arrangeret konkurrencen på Assentoftskolen, hvor eleverne i 6. klasse lavede i alt 15 plakater. Et dommerudvalg bestående af Hanne Koch fra Galleri Randers, kunstneren Emma Mikkelsen og Mogens Baun fra Lions Club Randers udvalgte først de tre bedste plakater og derefter den endelige vinder i klubbens konkurrence.

Vinderen var 12-årige Emil Friis, som havde lavet en helt ekstraordinært fin plakat, som viser, at vi åbner os for hinanden og står sammen som mennesker og nationer.

12-årige Emil Friis med sin vinderplakat, som viser, at vi åbner os for hinanden og står sammen som mennesker og nationer. Pressefoto

Emils plakat er et af mere end 375.000 bidrag fra unge i hele verden i Lions 34. internationale plakatkonkurrence for fred. Lions Clubs International sponserer konkurrencen for at fremhæve den vigtige rolle, som fred spiller for ungdommen rundt om i verden.

Der var præmie, kagemand og sodavand den dag, hvor udvælgelsen fandt sted. Emils plakat går nu videre i konkurrencen om at blive den bedste i Danmark og måske den bedste i hele verden.

gs