Sneen har lagt et blødt tæppe over landskabet, og mens de voksne må trække i arbejdstøjet med sneskovl og saltspand, er der en glæde og magi, som sneen bringer, især for børnene.

For børnene er sne mere end bare vand i fast form; det er en invitation til ren glæde og leg. Sneen omdanner vejene til vinterlegepladser, hvor kælkene bliver til magiske tæpper, og bakker bliver til udfordrende skråninger.

Vestparken, bakken ved Kongens Ege, Romalt Bakker og de andre gode kælkebakker i Randers bliver godt besøgt.

Du kan se snemænd og snebolde, og hele nabolaget forvandles til et vinterlandskab fyldt med latter og jubel.

Selvom de voksne måske sukker over de ekstra gøremål, sneen medfører – rydde op, skovle og salte fortove – så er der alligevel noget magisk ved det.

Sneen har en forunderlig evne til at dæmpe lydene og skabe en slags ro i det travle byliv.

De stille gader og de dæmpede farver, som sneen bringer med sig, giver byen et poetisk pust og forvandler den til et vinterlandskab, der næsten ser ud som taget ud af et eventyr.

Så selvom det kan være besværligt og kræve ekstra arbejde, er det værd at huske på det positive ved sneen. Det skaber ikke kun et scenarie for vinterens leg, men også et øjeblik af stille skønhed midt i det hektiske hverdagsliv.

Så lad os omfavne sneen for det glædelige børneliv, det skaber, og for den unikke ro, det bringer til vores ellers travle verden.

Jeg håber, det bliver til en hvid jul – for alle børnens skyld.

Glædelig jul og december!