Utallige bilister har på grund af snestormen været nødt til at sove i deres biler natten til torsdag.

Jonas Mejlvang fra Randers er ved at være træt af sne.

Torsdag morgen sidder han stadig i sin bil på E45 nord for Århus, hvor han er strandet på grund af snestormen. Han er rykket 200 meter siden onsdag eftermiddag.

Han var på vej fra Aabenraa til sit hjem i Randers, da trafikken gik totalt i stå lige nord for Aarhus.

»Jeg har ikke sovet endnu. Min bil har kørt i tomgang hele natten, så jeg kunne godt holde varmen og få ladet min telefon op. Jeg har noget at drikke, men ikke noget at spise,« siger Jonas Mejlvang til Jyllands-Posten.

Generelt er han ikke imponeret over myndighedernes informationsniveau.

»Det har virkelig været mangelfuldt. Vi har overhovedet ikke hørt noget. Jeg talte med den vagthavende ved politiet ved midnatstid. Der fik jeg at vide, at der var folk på vej ud for at tjekke ved bilerne om alle var okay. Men der har ikke været nogen endnu,« siger Jonas Mejlvang.

Omkring midnat blev det meldt ud, at der blev oprettet nødevakueringscentre i centrum af Randers og Aarhus for dem, som ikke kunne komme hjem.

»Undskyld mig, men sikke en gang lort. Vi har siddet på motorvejen i snart 20 timer, og kan jo ikke komme til hverken Randers eller Aarhus. Det kan vi overhovedet ikke bruge til noget,« siger han.

Han har kommunikeret med flere andre, som er strandet, ved hjælp af Facebook.

»Jeg har ingen anelse om, hvor mange der har været fanget herude i nat, men køen er rigtig lang,« siger han.

Østjyllands Politi kom med følgende besked torsdag morgen kl. 8 til de fangede bilister.

»Vi knokler sammen med Beredskabsstyrelsen for at få trukket biler fri og få gjort vejen farbar. Det er svært arbejde, og vi kan desværre ikke give en tidshorisont.«

»Til jer, der sidder fast på E45. Vi er på vej med mad og drikke til jer. Hvis du mangler benzin eller diesel til bilen, så giv besked til dem, der kommer med forplejning. Så prøver vi at skaffe brændstof til dig.«