Af Kian Johansen, lokalredaktør Din Avis

Forestil dig at stå i Assentoft, mens gravemaskiner drøner rundt for at bygge to kæmpe bassiner, der skal rumme forurenet overfladevand fra Nordic Waste. Utrygheden og tankerne om betydningen på dit drikkevand tårner sig op.

Læs om Mias protest. Samlede underskrifter

Eller du sidder fast i Ølst, afskåret fra dit daglige pendlerliv til Aarhus på grund af en spærret vej og ingen busforbindelse mod syd. Det er dybt frustrerende, ikke?

Læs Ølst-borgernes frustration: De tager vores bus mod Aarhus

Her er en simpel løsning en shuttlebus mellem Ølst og hovedvejen, hvor rute 118 nu kører forbi, eller at man indbyrdes i landsbyen aftalte en kørselsordning.

I Assentoft er de bekymrede for, hvad forurenet vand vil betyde for deres drikkevand, for deres børns fremtid. Vandværksformanden råber op, men ingen fra kommunen har spurgt ham, før bassinerne næsten står klar. Midt i et område hvor der kan være drikkevandsinteresser.

Læs: Vandværksformand: Vores drikkevand er i fare

Et byrådsmedlem foreslår, at man kigger på to tidligere benzindepoter, der måske kan bruges til overfladevand fra Nordic Waste. Ideen er kommet efter at gravemaskinen gik i gang med bassinerne i Assentoft. Men kunne måske have været en smartere – og billigere løsning.

Kunne vi ikke tage et skridt tilbage og spørge: »Hvad nu hvis?« Hvad nu hvis vi åbnede for en dialog, inden beslutninger blev hugget i en membran-bund?

Så hør da på os!

At leve i et samfund, hvor din stemme tæller, og hvor dit bidrag kan gøre en forskel, er værdifuldt. Det handler om mere end bare at blive hørt; det handler om at blive forstået og om at arbejde sammen mod løsninger, der gavner os alle. Vi skal huske på, at bag hver beslutning, står der mennesker, familier, drømme, og bekymringer. Lad os arbejde sammen for at sikre, at vores lokalsamfund er steder, hvor vi ikke bare lever, men trives.