Både todo-liste og indkøbsseddel er alenlange hos en ældre kvinde fra Randers, der har vundet millioner i Lotto sammen med sin voksne søn – men selv om hun godt kan bruge alle pengene selv, så er det alligevel bedst at dele.

Af Jørgen Rosengren, Jyllands-Postens Lokalaviser

Penge er bare penge, og de er først for alvor sjove, når man bruger dem, eller når man giver dem væk.

Sådan siger en ældre kvinde fra Randers, der for nyligt ramte syv rigtige i Lotto til en værdi af 8.000.000 kroner.

Det med at give pengene væk, er i første omgang ikke et problem: Hun har nemlig spillet sammen med sin søn, så halvdelen af de 8.000.000 er hans.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

»Det allerbedste er, at jeg kan dele med min søn, som bor i København,« fortæller den glade mor, som ikke har problemer med at bruge løs af sin egen halvdel af de mange millioner.

Blandet andet skal hendes eget køkken opdateres, og herefter kommer en lind talestrøm med en længere indkøbsliste:

»Det er et gammelt køkken i teaktræ fra ’71. Jeg har fået det malet, og nu skal jeg have et nyt komfur, en ny emhætte og et nyt køleskab. Jeg har også tre vinduer, der er punkterede, så de skal ordnes. Og et nyt wc og badeværelse. Og så skal jeg havde lavet trappetrinene foran min dejlige dør, så der er bedre adgang til skraldespandene. Og så skal jeg have lavet en garageport, der selv kan vippe op og ned. Og sternbrædderne skal også ordnes. Jeg har selv malet dem, men de skal også sættes op. Og i min indkørsel er der lige nu småsten, men der vil jeg hellere have fliser. Det koster jo nok lige 50.000 ekstra,« remser kvinden lynhurtigt op, så man næsten ikke kan følge med.

En helt anden liste

Selv om hun ikke har noget imod at bruge af gevinsten, så er der dog også ting, hun ikke gider bruge penge på, og her er listen akkurat lige så præcis:

»Hvis jeg havde vundet for 20 år siden, der havde jeg nok købt mig et sommerhus, men det vil jeg ikke nu. Så skal man jo også have en bil, og det vil jeg heller ikke. Jeg kan også sagtens tage en taxa i stedet. Og iPad, sådan en har jeg ikke, og det vil jeg heller ikke have, for du vænner dig bare til den, og så kan du ikke undvære den. Og jeg er altså heller ikke typen, der siger: ’Nu skal jeg have en pels!’ Nej, fy for søren. Og jeg skal heller ikke have en dyr diamant af kæresten, nej: Hvis jeg fik sådan en, så ville jeg sælge den. Folk er jo forskellige, og jeg er ikke et luksusdyr. Det er jo også bare døde ting. Jeg er et praktisk menneske, som har det godt. Og det er jo bare penge,« siger hun og tilføjer med et grin:

»Det er bare penge, men det er mange penge, og de gør også, at jeg kan gøre lige, hvad jeg har lyst til, så længe jeg er rask og sund, og det er jeg. Jeg er frisk som en havørn,« siger hun.