Børnehuset Munkdrup endelig indviet. Med to daginstitutioner åbnet på kort tid, er der nu 250 ekstra daginstitutionspladser i Randers Kommune.

Det blev lille Rosa, der sammen med tre af sine venner klippede snoren, da Børnehuset Munkdrup blev indviet 19. marts, mere end halvanden måned efter planen. For behovet for børnepasning i nybyggerkvarteret ved Munkdrup er stort.

De fire børn fik god hjælp af borgmester Torben Hansen, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Familier fra området får en lokal daginstitution tæt på. For pendlere til fx Aarhus er institutionen en god mulighed. Og generelt har vi brug for daginstitutionspladser i Randers Kommune i disse år. Alt dette er Børnehuset Munkdrup med til at løse,« sagde Torben Hansen.

Når Børnehuset Munkdrup er taget fuldt i brug, vil der være plads til 50 børn i vuggestuen og 100 i børnehaven. Privatfoto

Med indvielsen af Børnehuset Munkdrup og Børnehuset Elmehaven 8. februar 2024 har Randers Kommune øget antallet af daginstitutionspladser med 250 siden nytår. Og det er også nødvendigt i forhold til at imødekomme behovet og den befolkningstilvækst, kommunen oplever. 10. januar 2024 rundede Randers Kommune 100.000 indbyggere.

De første børn i vuggestuen og børnehaven er allerede i gang i de nye faciliteter, og når Børnehuset Munkdrup er taget fuldt i brug, vil der være plads til 50 børn i vuggestuen og 100 i børnehaven.

Børnehuset Munkdrup er den anden børneinstitution, som Randers Kommune åbner i brug i 2024. I Dronningborg blev et nyt byggeri af daginstitution indledt i december 2023, og der er planer i Randers Kommune om at finde en placering til endnu en ny daginstitution i løbet af 2024.

Daginstitutionen i Munkdrup får plads til otte børnegrupper. Der bliver fire børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper i den nye bygning, der både får fællesarealer, produktionskøkken, børnevenlige toiletter og opholdsrum til de ansatte. På arealet omkring bygningen er der legeplads for forskellige aldersgrupper. Legepladsen vil være tilgængelig for områdets beboere efter børnehusets lukketid.