Nu er det ikke længere sidespejle, der har tyvenes interesse.

Af Jørgen Rosengren, Lokalavisen.dk

Østjyllands Politi har i løbet af det seneste døgns tid fået omkring ti forskellige anmeldelser fra bilejere, der har fået smadret en bilrude og været udsat for tyveri fra deres køretøjer.

Tyverierne er sket i blandt andet Randers NØ, Aarhus N, Risskov og Aarhus C.

Det oplyser politikredsen i sin døgnrapport.

For kort tid siden var flere bydele i Aarhus plaget af tyve, der gik målrettet efter bilers sidespejle.

»Men det er som om, det er aftaget,« siger Emil Enemark Sørensen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til Lokalavisen.dk.

Typisk er gerningsmændene gået efter tasker og andre mulige værdigenstande, som har ligget synligt fremme i bilerne på sæderne.

Endnu en opfordring

I den forbindelse har Østjyllands Politi en opfordring til borgerne:

Vi opfordrer til, at man aldrig efterlader værdigenstande i sin bil – og heller ikke lader tasker og andet ligge synligt fremme, selvom de måtte være tomme.

Tyvene fristes nemlig til at tro, at de muligvis indeholder noget af værdi, og derfor knuser de gerne din bilrude for at få stillet deres nysgerrighed.

Parker gerne på en oplyst parkeringsplads eller et sted, der er videoovervåget, hvis det er muligt, og lad eventuelt også handskerummet stå åbent. På den måde kan alle forbipasserende se, at at der intet værdifuldt er at komme efter i bilen.