Fredag 15. marts blev der for første gang afholdt “Special Cup” i indendørs fodbold i Randers.

Eleverne fra Trekløverskolen heppede stolt på deres venner inde på banen og råbte højt, både når det gik godt, og når modstanderne tog over i kampen. Når Trekløverskolen scorede, steg lydniveauet, så man som tilskuer ikke kunne undgå at lade sig rive med af stemningen.

Humøret var nemlig højt i Arena Randers fredag formiddag, hvor der for første gang blev afholdt fodboldstævnet ”Special Cup”. Seks specialskoler fra de omkringliggende kommuner havde tilmeldt sig og bakkede op om det nye initiativ, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er rigtig fedt, at vi har fået vores eget stævne. Vi har været til andre stævner før, men her kender jeg stedet, det kan jeg godt lide. Det er sjovt at spille mod andre skoler, og her har vi hjemmebane. Vi har allerede vundet en kamp ud af syv,” siger en stolt Fillip Schell, der går i 6. klasse på Borup Byvej. En afdeling under Trekløverskolen med cirka 140 elever fordelt på 0.-10. klasse.

Mål til Trekløverskolen – det blev fejret med stor jubel på banen. Foto: Randers Kommune

Det er Søren Bøgild Nørøxe, der er initiativtager og arrangør på Special Cup. Han arbejder som pædagog på Trekløverskolen, og er stor fodboldentusiast i fritiden. Han fortæller, at ideen til Special Cup er opstået efter, flere forældre har udtrykt et stort behov for fritidsaktiviteter til deres børn med adfærdsvanskeligheder, diagnoser og handicap.

»For nogle af vores elever kan det være svært at komme ind i en forening. Det kan for eksempel være fordi trænerne ikke er vant til at arbejde med børn med særlige behov. Med et fodboldstævne som Special Cup, samles eleverne på tværs af klasser og skoler. Vi kan tydeligt mærke, at det gør en positiv forskel for dem,« siger Søren Bøgild Nørøxe.

Vinderne af ”Special Cup” vinder en vandrepokal, og tanken er, at vinderskolen arrangerer næste fodboldstævne.

Langagerskolen fra Aarhus blev vinder af det første ”Special Cup” efter en intens finale mod Trekløverskolen. Til at overrække pokal og medaljer var Oskar Snorre og Edgar Babayan fra Randers FC.