Der er arrangementer for hele familien i programmet, der begynder 6. april.

Når Randers Naturcenter 6. april åbner sæsonen, bliver det med årets første Åbne Lørdag, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Her vil der blandt andet være udlån af grej som for eksempel fiskenet og lupglas, så man kan gå på jagt i søen efter smådyr. Man kan også tænde bål og grille medbragt mad eller købe et ”pandekage-kit”, ligesom der er mulighed for at låne kikkert, kort og fuglebog og tage på naturekspedition i området omkring naturcenteret.

På alle årets 23 åbne lørdage er der også udlån af Christiania-cykler, hvor der i hvert lad kan sidde fire mindre børn – cykelhjelme lånes med.

»De åbne lørdage bliver drevet af naturcentrets tre frivillig-teams, som gør et fantastisk arbejde. Vil du være med på frivilligholdet, så er det med at kigge forbi 11. april til informationsaften for nye frivillige,« fortæller Helle-Marie Taastrøm, der er leder af Randers Naturcenter.

2024 byder også på flere arrangementer uden for naturcentrets matrikel. Der er ture til eksempel Nordre Fælled, Fladbro og Udbyhøj Lystbådehavn.

»Vi begyndte så småt med det i 2023, men i år vil vi lave endnu flere aktiviteter for børn og deres voksne andre steder i naturen end lige hos os selv. Især vil vi lave aktiviteter i Naturpark Randers Fjord – et område som mange flere bør have kendskab til,« forklarer Helle-Marie Taastrøm.

Naturcenterets to handicapbåde, Isfuglen og Guldsmeden, ventes at blive klar igen til sommer, og derudover er der gengangere som de populære sommerferieaktiviteter i uge 27, mors dag-arrangement, Lyserød Lørdag, aktiviteter i efterårsferien og Det Grønne Juleværksted.

»En række arrangementer har ganske simpelt så stor efterspørgsel, at vi med stor glæde kan gentage succeserne,« slutter Helle-Marie Taastrøm.

Du finder hele 2024-programmet på randersnaturcenter.dk.