Kom på byvandring i ‘det kongelige Randers’ på dronning Margrethes fødselsdag 16. april.

På en byvandring i ’det kongelige Randers’ går Turistforeningen for Randers og Omegn på jagt efter gode historier, synlige spor og kongelige hofleverandører. I anledning af tronskiftet sættes der spotlight på, hvordan konger og dronninger har sat sine spor i Randers. Lige fra da Kong Erik Menved gav Randers købstadrettighederne i 1302 til Dronningens besøg i sommer. Byvandringen afholdes på dronning Margrethes fødselsdag 16. april.

Som hovedstad i Kronjylland er det naturlig med tronskiftet at se på, hvilken betydning ”de kongelige” gennem tiderne har haft for Randers. Hvilke spor har de sat i Randers lige fra Kong Erik Menved, der gav byen købstadsrettighederne til dronning Margrethes besøg i sommer.

Den røde tråd er Kongemagten

»Vi er så vant til at tænke på Randers som en arbejderby med mange og store fabrikker, som vi er stolte af. Handelsbyen Randers er vi også helt bevidste om, som en vigtig del af vores kulturarv. Den røde tråd har været kongemagten, der op igennem historien har anerkendt Randers med besøg, etablering af institutioner, privilegerede kroer, etater, Dronningborg Slot, Chr. D. III’s kanal og ikke mindst Clausholm Slot, hvor Dronning Anna Sophie boede i mange år – om end det var i eksil og 12 km fra Randers. Vi går på jagt efter de synlige spor i Randers centrum,« fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse, og tilføjer:

»Det er ikke alt, vi kan se på turen, men fortællingens magt er stor, og den står turens guide cand.mag. og historiker Jan Baltzersen for med sine fantastiske fortælleevner og store historiske kendskab.«

Mødested er på Hotel Randers.

Billetter kan købes på www.goranders.dk/shop/.