Få hjælp til at lave din livret eller bage en kage, kom på shopping i midtbyen, få en god snak over en kop kaffe, besøg Randers Naturcenter, regnskoven eller få en oplevelse i Randersugen. Det er nogle af de muligheder, som Randers Kommunes svageste ældre får med klippekortet – en ny ordning, der trådte i kraft 1. juli
 
Med den nye klippekortordning får Randers Kommunes svageste ældre en halv times ekstra hjælp om ugen – en halv time, som de må bruge lige præcis, som de gerne vil.
”Vi tager ud til borgerne og snakker med dem om, hvad de kunne tænke sig at bruge den ekstra hjælp til. Det kan både være ekstra rengøring eller hjælp til tøjvask, men det kan også være gode oplevelser i nærområdet,” fortæller Robin Persson, distriktsleder i Områdecenter Lindevænget i Randers Kommune.
Det er muligt for de ældre at spare op, så de f.eks. kan få to timers ekstra hjælp hver fjerde uge i stedet for en halv time om ugen.
Ordningen med klippekort er en del af den forrige regerings velfærdspakke, og der bliver som minimum mulighed for at benytte sig af klippekortet i 2015 og 2016.
 
Ekstra hjælp til de svageste
Det er de ældre borgere, der i forvejen får mere end ti timers hjælp om ugen, der kan blive godkendt til klippekortordningen. Det drejer sig om cirka 300 borgere i Randers Kommune.
”Det drejer sig om borgere med nedsat funktionsevner, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje, og som kan have svært ved selv at komme ud og købe noget nyt tøj eller få en god social oplevelse. Borgere med demens kan også få klippekortet, hvis vi eventuelt i samråd med en demenskoordinator vurderer, at borgeren vil have glæde af det,” fortæller visitator Karin Vinstrup.
”Vi håber, at den ekstra hjælp vil give borgerne mulighed for at få højnet deres livskvalitet – for eksempel via nye sociale relationer eller oplevelser, de har savnet i deres hverdag,” siger distriktsleder Robin Persson.
Det er Visitationen i Randers Kommune, der godkender borgerne til klippekortordningen, og klippekortet revurderes cirka hvert halve år.