At elcykler ikke kun appellerer til kvinder, viser et nyt cykelprojekt fra Randers. Her udlåner kommunen med stor succes elcykler til borgere, der har mere end fem kilometer til arbejde. I Langå er næsten hver anden låner en mand, der vil have et ekstra skub til jobbet
 
Tilbuddet om at låne en elcykel er et led i kommunes projekt ”Hverdagscykling i oplandsbyer”, der skal få flere borgere i Assentoft, Spentrup og Langå til at skifte bilen ud med en cykel på vej til arbejde.
Morten Mikael Hansen er én af de flyvende elcyklister, der hver dag cykler 30 kilometer på en lånt cykel til jobbet som lærer på Randers Realskole:
”Elcyklen har givet mig det ekstra skub, jeg manglede, for at jeg hver morgen springer i sadlen og vælger en sundere transportform,” forklarer Morten Mikael Hansen, der også ejer en MTB-cykel og en racercykel, som han nogle gange cykler på til jobbet. Ofte er det dog hans kone, som arbejder i Aalborg, der giver ham et lift til arbejdet i bil:
”En racercykel kræver omklædning. Med en elcykel kan du bare sætte skoletasken i cykelkurven, og så ruller du af sted med det samme,” siger Morten Mikael Hansen.
En elcykel kan indstilles, så cyklisten selv kan bestemme, hvor meget hjælp cyklen skal levere. Det benytter Morten Mikael Hansen sig af, da han gerne vil have motion:
”Jeg er overrasket over, hvor meget jeg kan få pulsen op på en elcykel. Det betyder, at jeg ikke behøver at løbe eller cykle en tur, når jeg har fri fra arbejde, for cykelturen giver mig min daglige motion,” siger Morten Mikael Hansen, der er overbevist om, at han på et tidspunkt vil investere i sin egen elcykel.
 
Stor interesse for lånecyklerne
Borgerne i de tre byer har kunnet låne cyklerne til arbejde siden 18. april i tre uger ad gangen. I den periode har knap 90 borgere rullet af sted til jobbet på en lånt cykel, og det glæder Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby:
”Jeg er meget tilfreds med, at borgerne i Assentoft, Langå og Spentrup har taget så godt imod lånecyklerne. Ved at prøvekøre en cykel i tre uger har de mulighed for at finde ud af, om det er en transportform, der passer ind i deres hverdag. Vi håber selvfølgelig, at det nye projekt får endnu flere til at springe på cyklerne til gavn for sundheden og miljøet,” forklarer Birgit Berggrein.