Kulturminister Bertel Haarder sagde i sin tale ved åbningen af Talentskolen torsdag, at det ikke gør det med talent alene – det kræver hårdt arbejde at udvikle sig – og han var glad for at se de rammer som Randers Egnsteater havde skabt til formålet. De første elever er allerede i gang og de ved godt, at der skal arbejdes for at nå målet. Men drømmen lever
 
Skolen er stadig præget af opstarten, men skuespillærer Stig Reggelsen Skjold glæder sig til der kommer hul igennem og man kan begynde at have det sjovt samtidig med at der bliver arbejdet hårdt.
”Jeg ser det lidt som det at dyrke sport. Jeg er glad for at der er kommet mere fokus på talenterne ligesom man gør indenfor sporten. Og der kommer mere og mere fokus på kulturen og teatret også i skolerne”, siger han.
Han har lige siden han startede på skuespilskolen selv været interesseret i at videregive sin viden indenfor faget til de der gerne vil dygtiggøre sig. Han blev uddannet i 2012 fra Århus Teaters skuespilskole og slog til da tilbuddet fra Randers Egnsteater viste sig.
”Jeg ser frem til at kunne præget de unge mennesker gennem det næste år, og gøre dem klar til at stå på scenen og fremsige tekster med en overbevisning og et talent. Men der skal arbejdes for det”, siger han.
 
Forfølger drømmen
Det er de unge mennesker godt klar over, men de er allerede godt i gang med teatret. Et par har allerede stået på scenen flere gange og en enkelt har haft flere statistroller på film og i tv-serier.
Fælles for dem er, at de vil give skuespillet en chance og et par stykker søger allerede ind på skuespilskolen til februar.
Mia Lund Jørgensen har altid drømt om at blive skuespiller og da hun hørte om talentudviklingen på Randers Egnsteater slog hun til.
”Så kan jeg bibeholde min drøm om at blive skuespiller. Jeg synes, det er fedt at arbejde med sig selv og udtrykke følelser. Jeg har godt nok ikke spillet så længe, men jeg kan mærke, at det er det her jeg vil”, siger hun.
Heller ikke Simon Berthel har spillet særligt længe, men han har en drøm om at drive det vidt.
”Jeg har altid inderst inde været fascineret af film. Specielt det med at man kan forsvinde ind i et andet univers og bagefter komme tilbage til virkeligheden med mere end man havde før”, siger han.
Han stod på scenen ved sommerens Støvringgaard festspil, hvor han spillede Jørgen Varnæs.
Også Cecilie Juul Rasmussen stod på scenen i Støvringgaards festspil denne sommer. Hun spillede Ellen Skjern og elsker at stå på scenen.
”Jeg er fascineret af at stå på scenen og være i tæt kontakt med rollen. Og synes jeg at følelsen af at være i kontakt med publikum er helt unik”, fortæller hun.
Og så er det med at opfre sig for faget – det gør Sofie tampe også. Hun er lige flyttet til Randers fra Vivild, og giver alt hvad hun har i sig for skuepillet.
”Jeg flyttede til Randers da jeg hørte om skolen her, for jeg vil virkelig gerne give det en chance. Det er også derfor jeg allerede nu søger ind på skuespilskolen. Der er ingen grund til at vente”, siger hun
 
Indvielse
Talentskolen ved Randers Egnsteater er nu officielt indviet. Det skete med masser af teater og masser af taler i torsdags. Blandt talerne var Kulturminister Bertel Haarder. Han var imponeret over det han så på Randers Egnsteater.
”Det har været en enestående oplevelse at blive vist rundt på teatret. Jeg holder selv meget at teatret. Det første stykke jeg så var faktisk Kai Munks stykke om Niels Ebbesen og nu er vi i Niels Ebbesens by. Jeg kan godt lide, at man her staser på talentet. Det er flot, at man både har et grundforløb, en dramatikerlinje og en talentlinje. Det er ambitiøst og skal være et forbillede for andre skoler”, mener han.
Han mener også, at der skal være talenter for at løfte bredden – nøjagtig som man satser på indenfor sporten, og derfor hilser han talentskolen meget velkommen, og derfor tog han sig tid til at være med til åbningen.
Også direktøren for AP Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal Henrik Tvarnø talte ved åbningen. Han sagde:
”Siden romertiden har der været teatre. Ingen by uden teater, og det lever Randers også efter. Man kan fornemme, hvordan teatret har en vis betydning i Randers og væksten gennem de 15 år teatret har eksisteret vidner også om, at Randers tager deres teater alvorlig og bakker op om det. Derfor var det også nemt for bestyrelsen at bakke op om drømmen om en talentskole, da vi fik ansøgningen Vi tror på, at vi får meget for pengene, for det har vi set før med Randers Egnsteater”, sagde han i sin tale.
Ved åbningen blev der vist uddrag af Randers Egnsteatret forskellige hold. Blandt andet Uddrag af teaterkoncerten ”My life”. Uddrag af ”True Love” med Olivias venner – et seniorteaterhold og så sang Randers Egnsteaters kor et par sange og gav eksempler på deres kunnen indenfor rytmisk kor.