Snart kan man opleve Graceland Randers med udbygning, nøjagtig som det rigtige Graceland i Memphis. På den sydvendte gavl skal der bygges ud så diner Highway 51 bliver dobbelt så stor.
“Jeg har ikke været i tvivl om, at det var det rigtige at gøre, selvom man har stillet spørgsmål til det”, siger Henrik Knudsen.
“I perioder er vi i den situation, at vi må afvise kunder, simpelthen fordi der er booket op. Og det er vi kede af. Så for at komme den situation i forkøbet, udvider vi nu”, siger han.
Han er ikke bange for, at det vil ødelægge helhedsindstrykket på huset.
“Nej det er jeg ikke, for sådan ser Graceland ud i Memphis. Og tilbygningen bliver i stil med den oprindelige tilbygning. Vinduerne, facaden og taget bliver det samme”, fortæller Henrik Knudsen.
“Vi rusker ikke ved arkitekturen”, siger han.
Den oprindelige tilbygning i Elvis´Graceland blev brugt som musikrum. Her står et flygel, der blev flittigt brugt, når musikervennerne var på besøg.
Det originale Graceland har faktisk tilbygninger på begge sider af hovedhuset, så det giver masser af muligheder for Graceland Randers – også i fremtiden.
“Vi hedder jo ikke Graceland, men Graceland Randers. Og vi har gjort meget ud af, at vi ikke er en kopi, men kun inspireret af Graceland, så alene det giver os masser af frihed, til at lave det vi har brug for”, siger han.
Dineren bliver dobbelt så stor som den er nu. Det vil sige, at der bliver plads til to gange 70 gæster. Og det giver også mulighed for at tage flere selskaber ind.
“Selskabsdelen er blevet større end vi troede, og den har taget os med storm. Derfor vil det også være en fordel for os at udvide, så vi kan få endnu flere selskaber ind i huset. Og holder arbejdsplanen stik og vejret er med os, ja så tør jeg godt love, at vi er klar med den nye diner til konfirmationssæsonen”, fortæller Henrik Knudsen.
 
Forestående retssag
Graceland Randers er blevet populær. Så populær at godt 4.5000 har skrevet under på en underskriftsindsamling i forbindelse med den forestående retssag mod stedet. Det er boet efter Elvis Presley, der stævner Henrik Knudsen for 1,5 millioner kroner, fordi de mener han misbruger navnet Graceland.
“Der var ingen, der gjorde indsigelser mod navnet i de tre måneder, de havde chancen for det, da vi søgte om at registrere varemærket, da vi skulle bygge. Jeg tror at, det var fordi de ikke mente, at vi kunne gøre en forretning ud af stedet her. Men nu er vi begyndt at have sorte tal på bundlinjen, og vi tjener penge. Så nu er der noget at komme efter for dem”, fortæller Henrik Knudsen.
Han mener dog, at det er højt skudt over målet og at man i stedet for bør takke Graceland Randers, for at gøre reklame for Elvis og Graceland i Memphis.
“Siden 1992 har jeg to gange om året rejste med gæster til Graceland og de ligger penge på stedet hver gang. Hver dag reklamerer vi for Elvis her på stedet, og vi sælger registreret merchandise, hvor boet efter Elvis også får penge. Så jeg forstår dem simpelthen ikke”, siger en undrende ejer af Graceland Randers.
Det er tre parter – blandt andet Elvis Interprises – der hver stævner Henrik Knudsen for 500.000 kroner.
Det er ikke mange penge for folkene i USA, men det er mange penge for en mand som Henrik Knudsen, og taber han skal han finde på et nyt navn.
“Vi arbejder hele tiden med at finde alternative navne g håber, at vi har fundet på et inden jul. Måske bliver det GLR, men det lyder jo lidt som en radiostation eller et transportfirma, synes jeg. Jeg tror nemlig heller ikke, vi må bruge navnet Elvis, så vi skal finde på noget helt nyt”, siger han.
Han tror dog stadig folk vil blive ved med at sige Graceland Randers om stedet.
Sagen kommer i Sø- og Handelsretten 13. og 14. januar.
Henrik Knudsen håber, at underskrifterne vil gøre indtryk på sagsøgerne, så der kan indgås forlig inden sagen kommer for retten. Henrik Knudsens advokat er i dialog med parterne i USA om et forlig.