I centrum af Randers by hyggede de to brødre Mathias og Andreas Kramer sig med at samle papir og cigaretpakker op fra fortovene med deres affaldssnappere:
”Det er lidt mærkeligt, at folk smider affaldet på gaden i stedet for at putte det i skraldespanden. Men det er meget sjovt at samle affald ind sammen med andre, ” sagde Andreas på 12 år, der også deltog i en affaldsindsamling på sin skole onsdag den 13. april.
Drengenes mor deltog også i oprydningsdagen. Hun glædede sig over den iver, som hendes drenge lagde for dagen:
”Hvis vi vil have flere mennesker til at rydde op efter sig selv, er det en god idé at starte med vores børn. Hjemme hos os er mine børn blandt andet med til at sortere vores affald. De får derved en større bevidsthed om affald, som gør, at de ikke smider det rundt omkring,” sagde Lena Kramer.
 
God opbakning
Indsamlingen i Randers Midtby var arrangeret af Mette Nielsen. Hun havde oprettet en Facebookgruppe for at få flere til at bakke op om den landsdækkende indsamling:
”Selvom vejret er dårligt, er jeg positiv overrasket over de mange mennesker, der er mødt op, og som har lyst til at sætte fokus på det henkastede affald, der ligger og flyder,” sagde Mette Nielsen.
Hun vil fremover støtte sagen og arbejde videre med affaldsproblematikken via Facebookgruppen ”Hold Randers Ren.”
 
Forrygende initiativ
Mette Nielsens affaldsaktivitet havde også lokket Ditte Kaas ud på gaderne en regnvåd søndag morgen. Hun er dagligt ud at lufte sin hund og samler ofte det affald op, som hun møder på sin vej og lægger det i den nærmeste skraldespand:
”Det berører mig og irriterer mig, at folk ikke tager ansvar for deres eget affald. Derfor bakker jeg op om dagen i dag. Jeg synes, det er et forrygende initiativ, som så ung en kvinde tager, fordi hun vil gøre en forskel, ” sagde Ditte Kaas.