Energi avler energi – og træning avler fællesskab. Det er kodeordene for at tømrerfirmaet Kammi Tag har samlet alle 15 medarbejdere til træning én morgen om ugen – bedste mand/kvinde vinder konkurrencen
 
Det er ikke nemt at få et fællesskab i et firma, hvor alle mand går på hver deres arbejdsplads og måske kun ser hinanden en gang om ugen. Dette og medarbejderne sundhed var noget, der fik direktør Casper Pedersen til at lave et ti ugers forløb for alle sine ansatte, hvor sundhed og træning og ikke mindst fællesskab er i højsæde.
“Jeg har selv været igennem en tur med personlig træner Katrina Sommer fra Fitness Studiet. Jeg oplevede, at jeg fik meget mere energi  og det ville jeg gerne give videre til mine medarbejdere”, siger Casper Pedersen.
Han kunne også se, at der skulle gøres en indsats for at få mere fællesskab i firmaet, da han over de sidste par år har ansat seks-syv mand mere, og det var svært at få fællesskabsfølelsen til at fungere i firmaet.
“Nu samles vi hver uge i ti uger til en gang morgentræning, og jeg kan mærke, at det har styrket fællesskabsfølelsen i firmaet”, siger Casper Pedersen.
De ti ugers forløb er godt og vel halvvejs og er lavet som en konkurrence, hvor vinderen af træningsforløbet løber med en Ipad og én måneds træning med personlig træner i Fitness Studiet.
 
God idé
Tømrer Dennis Kristensen er en af de ansatte, der helt klar mærker en forskel på sit helbred i forhold til før.
“Det giver meget mere energi til hverdagen, at vi nu er begyndt at træne. Jeg mærker det tydeligt. Og så skaber det det her fællesskab som kan være svært at få, når vi hver især er på forskellige byggepladser i det daglige”, fortæller han.
Han har selv fået blod på tanden og er nu også begyndt at træne ugens andre dage.
Personlig træner Katrina Sommer har nu efter dette initiativ specialiseret sig i at give virksomheder i Randers motivationen for at træne sammen og for at skabe mere sundhed og fællesskab i de firmaer, der melder sig til et træningsforløb i centret.
“Man kan tydelig se fællesskabet blive bedre i takt med at sundheden og energien hos de ansatte øges”, fortæller hun.
“Øvelserne her i centret er baseret på samarbejde og sparring, noget mange ansatte ikke får med sine kollegaer i det daglige arbejde, når der er travlt”, siger hun.