På onsdag eftermiddag 17. maj bliver det, ved den årlige generalforsamling hos Erhverv Randers, afgjort, hvem der løber med titlen som årets Erhvervsvirksomhed i Randers

Der er fire nominerede virksomheder – det er Boldsen A/S, Sparekassen Kronjylland, Actec A/S og SR Food, der alle har haft betydelig vækst i de seneste år.

Boldsen
Boldsen har siden 2014, hvor virksomheden var igennem en rekonstruktion med nye ejere og ledelse, leveret millionoverskud efter at have kørt med underskud siden 2008.
Virksomheden har siden overtagelsen haft høje vækstrater – både i forhold til dækningsbidrag og bundlinje. I regnskabet for 2016 ser det ud til, at virksomheden forbedrer bundlinjen med lige under 50 procent.
Boldsen satser på rådgivning, logistik og fleksibilitet for at give kunden den optimale service, som har været basen for deres foreløbige succes. Der arbejdes hele tiden på nye udviklingstiltag, der kan være med til at skabe win-win-muligheder for virksomheden og dens kunder.
Firmaet støtter op om lokale idrætsklubber som f.eks. Randers HH, Randers FC og Ree Park.

Sparekassen Kronjylland
Økonomien i Sparekassen Kronjylland er sund og soliditeten er høj. Væksten er båret af en positiv udvikling i de eksisterende afdelinger og investeringer i nye afdelinger i 2015 og 2016, som alle er kommet godt i gang.
Sparekassen Kronjylland kom ud af 2016 med et resultat på 275 mio. kroner før skat. Det er 24 mio. kroner mere end i 2015. Sparekassen Kronjylland er gået imod strømmen, og har lavet en strategisk satsning på god personlig service til de private kunder og erhvervskunderne. Fundamentet for den nære og gode service er nærhed i lokalområderne via nye afdelinger i stedet for centralisering.  Sparekassen Kronjylland er en meget synlig og aktiv bidragsyder i lokalområdet. Det gælder i forhold til store samt mindre sponsorater.

ACTEC A/S
ACTEC er syv gange kåret til Gazelle, hvilket placerer den i top 20 i Danmark over flest gazellekåringer. Virksomheden er AAA kreditvurderet af Dun & Bradstreet, hvilket kun 2,7 procent af danske virksomheder er. Virksomhedens egenkapital er vokset fra 10,8 mio. i 2012 til 18,8 mio. i 2016. Virksomheden har siden starten i 1990 etableret 23 lokale arbejdspladser.
De har udvidet de fysiske rammer fra 1200 m2 til 2420 m2 i 2014 og er gået fra salg af færdigvarer til at have Danmarks bredeste program inden for batterier og ladeteknik.
ACTEC’s direktør Christian Nyborg har bl.a. fungeret som dommer ved bedømmelse af iværksættere (Business Talent). Virksomheden har løbende taget praktikanter ind (bl.a. handelsøkonomer) og efterfølgende ansat dem. Virksomheden arbejder for bevarelse af natur og miljø gennem den private forening EL-retur.

SR Food A/S
SR Food blev med baggrund i regnskabet for 2015 kåret til Gazelle for femte år i træk, hvilket kun er sket for 11 virksomheder før. Med resultatet for 2016 kan det forventes, at endnu en Gazelle går til virksomheden.
SR Food beskæftiger seks fuldtidsansatte, hvilket vil sige, at hver person bidrager med 25 mio. kr. i omsætning og knap to mio. kr. i indtjening.
Virksomheden er AAA kreditvurderet af Bisnode, Dun & Bradstreet. Inden for branchen anden agenturhandel med føde-, drikke- og tobaksvarer er virksomheden én af blot syv med samme rating.
SR Food har i et meget konkurrencepræget marked formået at få mange fødevarer implementeret på det danske og nordiske marked, hvor man i dag har en ikke ubetydelig position.
SR Food A/S har et stort lokalt engagement og har igennem flere år været meget synlig som samarbejdspartner hos Randers FC, Randers HH, Randers HK samt Værket og i det lokale foreningsliv.