Venstre og Dansk Folkeparti vil over de næste fire år fjerne ikke færre end 80 millioner kroner fra de skolebørn, der har særlige behov eller et handicap. Det står der sort på hvidt i den såkaldte udviklingsplan for specialundervisningen, som Claus Omann (V) og Frank Nørgaard (DF) har fået embedsmændene til at lave.
Men titlen er rent spin. Planen består alene af regnestykker, og at kalde dem for en udviklingsplan svarer til at betegne det at tisse i bukserne som en klog og langsigtet plan for at holde varmen.
Der er ikke ét sted i planen, hvor man ser på de børn, som det handler om, kommer med pædagogiske argumenter eller i det hele taget beskæftiger sig med andet end regneark.
Hvis politikerne var ærlige, havde de kaldt det, det er: en afviklingsplan. Planen indeholder nemlig så store nedskæringer, at det vil smadre kvaliteten i skolen for de børn, der har det særligt svært eller har et handicap.
Som nævnt indeholder planen en nedskæring på intet mindre end 80 millioner kroner over de næste fire år. Det betyder, at der skal siges farvel til mindst 40 lærere og pædagoger – og formentlig flere!
Det er dybt godnat!
I Randers Kommune har vi i forvejen en folkeskole, der på grund af skolelukningerne, nedskæringer, fyringsrunder og elevflugt befinder sig på kanten af sammenbrud.
Derfor er det dybt uansvarligt, hvis Venstre og Dansk Folkeparti på byrådsmødet på mandag går videre med planen.
Heldigvis har gæve forældre valgt at kæmpe for børnenes fremtid og stå i spidsen for en demonstration, når vi i byrådet holder møde på mandag. Jeg håber, at rigtig mange vil dukke op og protestere. Folkeskolen i Randers har brug for jeres støtte! 

Kasper Fuhr Christensen
Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten