En af de største ændringer af Randers er så småt ved at blive bygget i gang.

Flodbyen.

Byggeplanerne skal flytte industribygningerne på havnen længere væk fra bymidten og ændre områderne fra Trangstræde over til havnebassinerne. Brotoften skal bebygges og have et parkeringshus. Justesens Plæne skal sikres med et dige og en pumpe. Og meget mere.

Flodbyen vil ændre Randers. Her skal være bebyggelser, rekreative områder og trække byen ned mod vandet.

Man vil kort sagt gøre det, som enhver anden by, der er større end Randers for længst har gjort. Selv Horsens – der er mindre end den kronjyske hovedstad – har omdannet tidligere industriområder til tillokkende beboelser.

Hvorfor er der så mange randrusianere der er utrygge ved projekterne? Måske er det fordi man ikke kender detaljerne godt nok. Måske fordi man ikke tror på, at politikerne er fremsynede nok. Måske er man utryg ved forandringer. Måske så man helst noget helt andet på områderne, enten af realistiske, idealistiske eller egoistiske årsager.

Måske sørger bygherrerne, planlæggerne og kommunen ikke for at oplyse godt nok om, hvad Flodbyen egentlig er for en størrelse.

Måske er det en blanding?

Uanset hvad, så skal vi tale om Flodbyen. Vi skal vende, hvad det er for en størrelse. Og hvilken betydning det får for Randers i fremtiden.

Kunne vi ikke hjælpe hinanden: Lad os gøre det på et oplyst grundlag og lad os få den sunde debat, der får synspunkterne frem. Spørg dem, der ved noget, i stedet for dem, der tror de ved noget.

Tak.