Randers Seniorkrolf i nye og fantastiske omgivelser

Det var at sammenligne med, når køerne sendes på græs. Men i denne sammenhæng var det ikke køer, men derimod længselsfulde krolfspillere fra Randers Seniorkrolf, der ikke hurtigt nok kunne komme ud på de to gange 12 huller på nyanlagte baner på et flot grønt område i nye og fantastiske forhold på Langvang.

Breddeidrætskonsulent Jesper Jakobsen fra Kultur- og fritidsforvaltningen klippede snoren, og så kan det ellers nok være, der kom gang i spillet, der indtil forleden – sammen med den anden krolfklub Randers Krolf (tidligere Randers Natur og Motion) – foregik på arealet ved Kærsmindebadet.

Men badet skal nu rives ned, og området inddrages til boliger. Derfor måtte krolffolket flytte, og Randers Seniorkrolf tog imod den kommunale indbydelse til at komme og se på forholdene på Langvang.

”Vi blev af kommunen inviteret med til atletikhallens indvielse. For at se, om det var noget for os at komme derop. Svaret kunne vi hurtigt blive enige om. Det var et klart ja, for alt heroppe er lækkert. Vi har fået en fantastisk behandling af kommunen og har selv været med til at bestemme banerne. Arealtet er fantastisk,” siger Else Andersen, der er formand for Randers Seniorkrolf.

En anden vigtig ting er, at man nu kan benytte cafeteriet på Langvang.

”Og det skal udnyttes med bl.a. fællesspisning, for der er nogle af vore medlemmer, der er enlige og måske ensomme,” siger Else Andersen, der på arealet ved Kærsmindebadet måtte tage til takke med en toiletvogn, som man selv skulle huske at fulde vand på.

På Langvang er der alle de faciliteter, man som foreningsleder kan ønske sig. Elses medlemmer deltager også i konkurrencer og mesterskaber, Men ikke i så udpræget grad som medlemmerne i Randers Krolf.

”Vi fik tilbudt at slå os sammen med Randers Krolf, men sagde nej tak til sammenlægning. Vi tilbyder stort set det samme som dem, men alligevel er der lidt forskel. Vi vil også gerne deltage i mesterskaber og vinde noget, men ikke i så udpræget grad som Randers Krolf, der går efter pokaler og danske mesterskaber og har vundet meget de senere år. Personligt ville jeg gerne noget mere konkurrencebetonet, men medlemmerne, hvoraf nogle er over 80, vil hellere havde det på en anden måde. De spekulerer ikke så meget i at vinde det danske mesterskab og vil heller ikke træne tre gange om ugen. Dem, der vil det, kan spille i Randers Krolf, så det er fint nok,” siger Else Andersen fra Randers Seniorkrolf, der har eksisteret siden 2009 og p.t. har godt 60 medlemmer.