Debattør, forfatter og tidligere folketingsmedlem 26. oktober kl. 10:30 – med foredraget “Hvordan bygger vi bro mellem befolkningsgrupper?”

”Antallet af nydanskere stiger. Vi frygter det ukendte, men vi har meget mere til fælles end det, der skiller os ad.” Med et glimt i øjet og med afsæt i sine personlige og professionelle erfaringer som brobygger, politiker, sygeplejerske og mønsterbryder leverer hun skarpe budskaber, der får deltagerne til at reflektere.

Özlem Cekic kendt for sit utrættelige arbejde med at bygge bro mellem befolkningsgrupper med ”dialogkaffe”, hvor hun inviterer sig selv hjem til mennesker, der enten sender hende hademails, eller som ønsker en demokratisk samtale. Hun er en eftertragtet foredragsholder og en ivrig debattør, der bliver fulgt af flere tusinde på de sociale medier.

Hver dag modtager hun racistiske og hadefulde mails og beskeder. Tidligere lammede frygten hende, men da en nynazist længe havde chikaneret hende, valgte hun en anden strategi. Nu inviterer hun nemlig sig selv til dialogkaffe hos nogle af dem, der sender hende modbydelige beskeder. Hun tale med dem om deres frygt, frustrationer og fordomme.

Under foredraget er vi med, når Özlem Cekic besøger Kim, der gerne vil slå muslimer ihjel, hvis bare han havde en pistol. På den Røde Plads på Nørrebro møder vi unge mænd, som allerede har en pistol og en dyb foragt for det danske samfund. Vi kommer med ind i Hizb-ut Tahrirs moske, hvor imamen prædiker mod demokratiet, jøder og homoseksuelle. Her møder vi også salafisten Mahmut, som er parat til at ofre sit liv for islam. Han er imidlertid ikke den eneste, der sætter alt ind for sin religion. Det gør præsten Henrik også. Vi tager også med til Israel og Palæstina for at opleve et land, hvor samtalen er hørt op, og volden har taget over. Undervejs kommer vi tæt på Özlems eget had til jøder, tyrkere og danskere.

“Et meget sjovt, interessant og særdeles gribende foredrag, jeg ser frem til at høre igen i Vorup Højskoleforening. Og for de tilhørere der er interesseret, har vi arrangeret et besøg i moskeen i Sandgade, 9. november kl. 19:00, hvor vores lokale byrådsmedlem Fatma Cetinkaya viser rundt og fortæller”, siger Aage Stenz fra foreningen.