En lang række talentfulde sangskrivere har tidligere på året indsendt ansøgninger til sangskriver- og producer-eventen SPOT Calling on Tour. Otte er nu udvalgt til workshops på tre regionale spillesteder – heriblandt Stephanie Marie og Sophie Daugaard fra Randers til et talentforløb i Turbinen.

Hver workshop afsluttes med en “Open Session”, hvor musikinteresserede fra området inviteres med og får indblik i, hvordan international, kommerciel musik bliver til. Workshoppen blev afviklet onsdag den 1. november i Turbinen og se med da Bo Ørris mødte projektleder Line Marie Bach og de 2 lokale sangere til en snak om talentforløbet.

Sofie Daugaard
Siden hun var 13 år, har Sofie satset på musik som levevej. Sofie har bl.a. gæstet Grøn Koncert og Smukfest og har ligeledes optrådt solo på forskellige spillesteder. Hun har flere års studieerfaring, er blevet coachet af bl.a. Dorthe Gerlach og har skrevet sange med flere andre sangskrivere.

Stephanie Maria
Stephanie Maria har turneret med eget materiale, siden hun var 17 år. Senest har hun været i London for at give en akustisk optræden på ”The Bedford” og har ligeledes været med til at åbne Turbinen i Randers sammen med bl.a. Karl William. Stephanie Maria arbejder i øjeblikket på en kommende single.

Det er de tre spillesteder Fermaten i Herning, Spillestedet Thy og Turbinen, der i samarbejde med genreorganisationen ROSA, SPOT og det internationale sangskriver- og producerevent Aarhus Calling, der i fællesskab står bag projektet, hvor sangskriverne deltager i to dages intensive workshops.

Her arbejder de sammen med engelske Jess Morgan (Chris Loco, Cutfather, Sam Preston, Sweet California m.fl.), producerteamet Rewan Riko og Claus Holm (Nik & Jay m.fl.) samt Frederik M. Sørensen & Roni Ali Ismail fra Aarhus Callings talentnetværk.

De otte udvalgte talenter er vidt forskellige, men har i følge projektleder Line Marie Bach dog det til fælles, at de “udviser en ambitiøs tilgang til sangskrivning, de er meget talentfulde, og så arbejder de hårdt og målrettet med deres musik“.