Fredag den 20. og lørdag den 21. april bliver kampen om det nordiske mesterskab i bilorientering skudt i gang. Det sker i Midtjylland, nærmere bestemt med base i Gjern, hvor Aarhus Automobil Sport står for at afvikle Tømmergaarden-løbene. Og det bliver løb, som også får lokal deltagelse.

Det er brødreparret Poul og Egon Brøndum fra henholdsvis Randers og Læsten, som er med på deltagerlisten i deres brune klassiske Toyota Starlet.

Egon er manden med kortet, der skal guide brormand Poul rundt på de to ruter, som køres henholdsvis fredag og lørdag. Og det er et erfaren makkerpar fra Randers Auto Sport, som sætter kursen mod Gjern. Gennem årene har de vundet utallige sejre, ligesom de også selv er med til arrangere Randers Auto Sports traditionsrige nytårsløb den 28. december.

Tømmergaard-løbene arrangeres af Aarhus Automobil Sport, hvor Bernd Thrysøe og Hans Ole Nielsen har udformet to ruter på henholdsvis 60 og 75 kilometer med base i Gjern mellem Silkeborg og Aarhus.

”Poul og Egon Brøndum kommer ikke bare til at køre på de normale asfalterede veje, men skal også ud at køre på både mark- og skovveje,” lover Bernd Thrysøe. ”For at vi kan afvikle løbene, har vi været ude og indhente godt 75 lodsejertilladelser til hver rute. Det er vi utroligt glade for, for uden velvillighed hos beboerne langs ruten og ejerne af de skove og marker, vi skal igennem, havde det ikke været muligt at gennemføre løbene.”

Selv om 75 kilometer normalt kan tilbagelægges på mindre end en time, kommer Poul og Egon Brøndum i Tømmergaarden-løbene til at bruge langt mere tid på de to ruter. Det gælder nemlig om at køre den rigtige rute efter et kort, hvor det måske ikke er alle detaljer, der er korrekt indtegnede, ligesom køreordren også kan indeholde utallige finter, hvorfor de fleste deltagere vil bruge mellem 4 og 7 timer på at gennemføre løbet.