Det bliver en af de store drenge i amerikansk bluesmusik, der markerer overgangen fra forår til sommer, når Junior Watson og hans band fredag 11. maj giver koncert for Bluesnight Randers på Underværket

 

Med næsten tredive års erfaring har Junior Watson nået kultstatus. Junior har gjort, hvad alle de store kunstnere har gjort: nemlig kombineret forskellige stilarter for at skabe en stil, der er helt hans egen. Med indflydelser så forskellige som Tiny Grimes, Oscar Moore, Bill Jennings, Rene Hall, Robert Jr. Lockwood, Jimmy Rogers, Eddie Taylor, Guitar Slim, Earl Hooker og andre har han virkelig skabt en af ​​de mest unikke og originale guitarstemmer i moderne blues. Udover hans beherskelse af blues og swing tilføjer han ofte sin egen tegneserielignende twist til alt, hvad han spiller. Man ved aldrig, hvad han vil gøre, og nogle gange ved han det ikke engang selv. Junior Watsons energi og spil giver en følelse af hensynsløs overgivelse. Som han engang blev citeret “som et tog, der drøner hen over sporene”.

 

Stort CV

Junior Watsons kunstner-CV er ligeså stort, som det er imponerende. Et stiftende medlem af The Mighty Flyers, som han spillede med i ti år, som han forlod for at deltage i et af de allermest kendte hit-bluesbands, Canned Heat i yderligere ti år. Han turnerede i et stykke tid med LA-baserede harmonikaspiller/vokalist Lynwood Slim. Hans liste over musikalske præstationer omfatter backup og optagelse med Big Mama Thorton, George Smith, Jimmy Rogers, Shakey Jake, Luther Tucker, Charlie Musselwhite, Kim Wilson, William Clark og mange flere.

I de første to tredjedele af sin karriere har Junior Watson altid været en skattet sideman i et stort band eller gæsteguitarist for de mange topnavne. Men de seneste år har han for første gang i sin karriere et band, der tager bagsædet og har Junior selv ved rattet, og det er med det band, Watson gæster Randers. Bandet har fem albums bag sig og giver udover koncerten 11. maj i Randers også koncert i Silkeborg på denne lille Danmark-tur, der er en afstikker fra Junior Watson igangværende turne i Tyskland.

Koncerten arrangeres som en ekstra koncert i forårsprogrammet, hvorefter Bluesnight holder sommerferie – kun afbrudt af Randers City Blues Festival sidst i juni, hvor Bluesnight er medarrangør.