Thomas Larsen, præst i Sct. Mortens, har udvalgt en perlerække af sommerlige sange til juni-fællessangen på biblioteket
Thomas Larsen har siden januar 2017 været sognepræst i Sct. Mortens kirke. Inden det var han sognepræst i Skt. Andreas-Lem pastorat i 12 år. Thomas Larsen bor i Dronningborg med kone, to børn og en præstegårdskat.

Thomas Larsen fortæller:

“Jeg er opvokset dels i Brejning, mellem Vejle og Fredericia, og i Haderslev. I min første skoletid var morgensang et fast ritual. Her lærte vi at kende de mest kendte danske morgensalmer og fædrelandssange. I mit præstearbejde har jeg været så heldig at kunne fastholde dette i min hverdag. Udover hvad vi synger til tjenester og med konfirmanderne, er det en fast tradition, at vi synger til mange af vore møder og sammenkomster”, fortæller han.
Fællessangen er for ham noget samlende.

“Vi kan opleve i et øjeblik at have fælles åndedræt. Vi kan opleve, som måske det eneste sted, at være samlet om et lille stykke lyrik. Og når det er allerbedst, så er det som Grundtvig skriver: At friest er dit åndefang, når dybt du drager det i sang, så højt i sky det klinger”.
Denne eftermiddag vil de deltagende blandt andet synge “Danmark, nu blunder”, “Jylland mellem tvende have” og “Aftenshimlens strålesymfoni”.
Sidste fællessang på Randers Bibliotek inden sommerferien foregår ved scenen i Hovedbibliotekets udlån på Stemannsgade, tirsdag 12. juni kl. 16.
Det er gratis – og det er sundt, lyder det fra biblioteket.