6.000 personer til kæmpe-ungdomsstævne hos DB

 

 

Dronningborg Boldklub kunne notere endnu en kæmpesucces, da man for sjette gang havde afviklet de åbne Randers-mesterskaber i børne- og ungdomsfodbold.

Ikke færre end 230 hold havde spillet 477 kampe og lavet 1.896 mål, da der blev fløjtet af på anlægget på Tjærbygaard.

”I alt deltog 1.950 spillere i alderen 5-12 år, og vi skønner, at der med familiemedlemmer og andre tilskuere har været i nærheden af 6.000 personer på anlægget i løbet af den weekend, stævnet varede,” fortæller Michael Christensen, der har været med i stævneudvalget lige siden starten.

Med 230 deltagende hold er DB-stævnet tæt på at være det største i Jylland, når det drejer sig om stævner uden overnatning.

Meget tæt på…

For det største stævne i Jylland af den art er et arrangement i Ålborg med 238 hold, så DB er ikke langt fra at være det største.

Og kan med lidt tilgang næste år måske blive Jyllands største stævne.

DB-arrangørerne kunne i dette års udgave glæde sig over deltagelse nu også fra Fyn, idet OB deltog i dette års stævne, der også har deltagelse af storklubber som AGF, Silkeborg og AaB.

”Vi kan godt have flere hold med næste år især i U5 til U7. Jo, der er plads til flere, og vi vil da meget gerne have mange flere lokale hold med,” siger Michael Christensen, der kunne se en stor flok stolte og glade unge mennesker returnere med trofæer, for der var pokaler til alle deltagere, ligesom der i rækkerne U8 til U12 var stor holdpokal til det vindende hold i rækkerne.

Mesterskaberne omfattede i år aldersgrupperne fra U5 til U12.

Fra arrangørside har man valgt en turneringsform, hvor holdene matches efter niveau.

Derfor er det vigtigt, at klubberne tilmelder sig i de rigtige rækker – altså efter reel styrke. Og det havde de ansvarlige ledere heldigvis gjort, så alle fik en god dag ud af det. Ikke alle kunne vinde, men man slap for kæmpestore nederlag, der sagtens kunne medvirke til, at nogle af børnene kunne miste lysten til fodbold.

”Vi havde en enkelt episode, hvor et hold trak sig, men ellers var der fair-play over hele linjen. Det er ikke et elitestævne, pointerer Michael Christensen.