Randrusianer viste verdensklasse i Europa Cup-finalestævnet

 

Randrusianske Tonny Carlsen kunne som den eneste på det københavnske/danske klubhold fra Grøndal vende hjem fra Europa Cup-finalestævnet i tre-bandecarambole for klubhold i Porto i Portugal som ubesejret i syv kampe.

Men det var ikke, nok, at Carlsen som dansk fjerdemand gjorde rent bord og undervejs spillede carambole i verdensklasse, for det danske hold måtte se sig besejret i semifinalen af hollandske Schoonmaak og måtte dermed tage til takke med bronzemedaljer.

Holdkampen endte 4-4 efter sejre til Carlsen og Dion Nelin hos danskerne , og så skulle den samlede pointscore afgøre finalepladsen. Her var hollænderne bedst med 151-129, da både Jacob Haack Sørensen og Brian Knudsen havde tabt stort – 24-50 og 25-40, mens Nelin og Carlsen vandt henholdsvis 40-37 og 40-34.

Carlsen var skuffet efter nederlaget i semifinalen og endnu en medalje af metal, han helst vil undgå.

Han vil så gerne have guld…

Men han kan dog se tilbage på en god periode med en VM-semifinaleplads sammen med en anden Randers-dreng Thomas Andersen ved VM for to-mandslandshold og også en flot præstation i World Cup i Vietnam og nu altså syv sejre ved Europa Cup-finalen i selskab med alle verdens bedste – dog vietnamesere og koreanerne undtaget – fordelt på 24 hold fra 12 nationer.

”Der er noget med de der finaler. Dem må vi tilsyneladende ikke komme i…..”

Lød det fra Carlsen efter nederlaget til hollænderne og henviste til, hvor tæt han og Thomas Andersen havde været på VM-finalen for to-mandshold.

Randers-duoen var tæt på sensationen mod de forsvarende mestre fra Korea, der vandt semifinalen efter omspil efter 40-40 i matchen.

 

Snit på 3.076

 

Tonny Carlsen tabte som nævnt ikke en eneste af syv kampe og imponerede flere gange undervejs. Blandt andet mod det tyrkiske hold Mecidiyehöy. Kampen endte 4-4 bl.a. takket være Tonnys sejr på 40-16 i 13 indgange, der er lig med et snit på uhørte 3.076. Tonny førte 31-10 og lukkede derpå med en serie på ni. I et opgør i indladende gruppe var Tonny bagud 28-32, men gik så til bordet og lavede en serie på 12 og lukkede til sejr 40-32.

På vejen til semifinalen havde Grøndal også spillet uafgjort mod de forsvarende mestre, Porto fra Portugal. Her tabte Grøndal på pointscoren – 134-140 – da Dion Nelin skuffende kun fik 16 point mod en storspillende Daniel Sanchez, mens Jacob Haacks Sørensen var tæt på at sikre dansk sejr, men tabte 38-40 til hollandske Dick Jaspers. I den kamp vandt Tonny 40-29.

Efter nederlaget vidste Tonny ikke, om han skulle le eller græde.

”Nok mest det sidste, men jeg kan dog glæde mig over, at jeg er på rette vej. Jeg vil tilbage blandt de bedste, og den seneste tids resultater har da givet mig selvtillid. Personligt fik jeg succes i Portugal, men jeg havde gerne set os i finalen, for jeg synes, vi er det bedste hold, men cadeau til hollænderne, der kom med et meget homogent hold,” siger Tonny Carlsen.

”Jo, vi burde være gået hele vejen, men som det altid er i carambole. Det svinger. En dag triller ballerne rigtigt. Dagen efter triller de helt anderledes,…”

I den anden semifinale vandt tyrkiske Tekstil over Porto. Tayfun Tasdemir og spanske Daniel Sanchez var ude i en fantastisk kamp. Tasdemir førte 21-2 efter to indgange, men Sanchez kom fantastisk igen og havde tre muligheder for at lukke, men misbrugte alle muligheder, hvorefter Tasdemir så lukkede til 40-39 og sikrede tyrkisk 5-3-sejr og finaleplads.

Tekstil vandt finalen på pointscore 141-111 efter to sejre til hver side.