Så skete det endelig – efter flere års tovtrækkeri og seks måneders forberedelse slog Bilka fredag morgen 3. august dørene op til den nyeste og mest moderne butik i kæden. Randers Storcenter fik igen en dagligvarebutik

 

Omkring et par hundrede morgenfriske kunder havde taget opstilling foran storcentrets Grøn Indgang før Bilka slog dørene op. Fra kl. 5 var der kaffe og rundstykker til de fremmødte, men allerede fra kl. 21 torsdag aften havde den første taget opstilling i de afmærkede båse. Det var Christoffer, der ville sikre sig en Ipad til 1.700 kroner under normalprisen. Han skulle betale 2.000 kroner for den. Og det gjorde han gerne fortæller han.

Det er første gang han har været så frisk for at sikre sig et tilbud, fortalte han.

Kl. 3 natten til fredag kom så Anders og Simon – de skulle hver have sig et fjernsyn – også de kunne spare knap et par tusinde, fortalte de.

Og igen fra kl. 4 begyndte det lige så stille at sive til med kunder, der ville sikre sig elektronik og LEGO til spotpriser.

Det var Karin Salling – indehaver af Salling Group og borgmester Torben Hansen, der holdt tale til åbningen. Karin Salling er selv fra Randers.

“Jeg er faktisk født og opvokset kun 500 meter herfra, så det betyder meget for mig, at jeg nu kan være med til at åbne en Bilka netop i Randers”, sagde hun ved åbningen.

“Randers er en stolt handelsby, og det skal Bilka være med til at styrke. Vi skal værne om vores by, og vi skal være med til at udvikle den”, sagde hun i sin tale.

“Det glæder mig, at der har været opbakning fra politikerne fra byen og fra kunderne, så vi kunne få denne Bilka til Randers”, var hendes ord.

Derefter var det tid til borgmester Torben Hansens åbningstale. Også han var glad for, at der endelig blev sat handling på de mange debatter, der her gået forud for denne åbning.

“Det glæder mig, at jeg nu kan byde Bilka velkommen til Randers. Butikken bliver en del af en by i fremdrift – byen med de efterhånden mange fyrtårne. Bilka bliver en del af en stærk detailhandel, og en del af en by med en stærk handelshistorie”, sagde han blandt andet i sin tale.

“Jeg vil gerne fremhæve det fremragende samarbejde der har været mellem Bilka og Randers og i særdeleshed Tradium, der jo også har lagt lokaler til de mange jobsamtaler, der har været forud for rekrutteringen af de mange medarbejdere. Tradium har også være behjælpelig med at finde de butikselever, der skulle uddanne sig her i butikken”, sagde Torben Hansen.

Så var det tid til at klippe det rød/hvide bånd. Til fanfare fra Randers Pigegarde klippede Karin Salling båndet og de første kunder – med Christoffer i spidsen kunne nu indtage den 9400 kvadratmeter store butik i Randers Storcenter.

Og Bilka skal nok trække nye kunder til Randers, mener centerchef Lene Nørgaard.

“De folk der bor på Djursland har to haft to timers kørsel til Bilka i Tilst. De får nu et Bilka tættere på. Det mener jeg vil smitte af på – ikke kun storcentret – men også midtbyen. Jeg mener kun, det er gavnligt for hele byen, at Bilka nu endelig er åbnet”, siger hun.