To etablerede spillere skal spille i eSuperligaen

 

En tidligere verdensmester ser frem til at få debut for Randers FC.

Hallo for en overskrift og indledning, men desværre er det ikke en verdensmester i ”rigtig” fodbold, men derimod i spillet på Playstation, hvor Randers FC er klar til at gå på banen i eSuperligaen som Randers FC eSport.

Her har Randers FC netop skrevet kontrakt med to etablerede spillere – den tidligere verdensmester Mohamad Al-Bacha og Hassan Al-Sharaf.

Sammen med de øvrige liga-klubber deltager Randers FC i den kommende eSuperliga, hvor der dystes i det verdenskendte FIFA-spil.

Mohamad Al-Bacha vandt verdensmesterskabet i FIFA tilbage i 2016. Derudover har han rent faktisk spillet på BioNutria Park Randers. Det gjorde han sidste år, da han deltog i en opvisningskamp i forbindelse med Landsforeningen for Væresteders ”Ferie Camp 2017.”

”Vi er glade for, at vi har kunnet lave en aftale med Hassan og Mohamad, der begge er etablerede i esports-konkurrencemiljøet. Mange husker nok Mohamad fra VM-sejren i 2016, så det er en stor profil, vi har fået tilknyttet og som i resten af sæsonen skal repræsentere Randers FC eSport. Vi glæder os meget til samarbejdet med begge spillere,” siger kommerciel chef i Randers FC Morten Arnesen, der har haft travlt med at gøre klar til Randers FC’s entré i esports-verdenen, der ikke kun har handlet om at finde topspillere.

 

 

Koordineret indsats

Lokalt har Randers FC eSport for at få lavet en fælles koordineret indsats i Randers omkring FIFA-spillet samarbejdet med HSF eSport i Hornbæk og Kronjyllands eSport Academy i Øster Bjerregrav samt Tradium. Næste trin er at finde lokale spillere, som vil blive tilknyttet Randers FC eSport.

”Det er et spændende område, vi er gået ind, men også et område, vi ikke har den store erfaring med. Derfor er vi også glade for, at vi har fundet lokale samarbejdspartnere, som har den specialviden, der er brug for. Vi skal have skabt et fundament, der gør, at vi ligesom på den fysiske fodboldbane også kan udvikle egne talenter til at konkurrere på den virtuelle bane. Derfor vil vi i den nærmeste fremtid finde nogle lokale, talentfulde spillere, som kan være en del Randers FC eSport,” lyder det fra Morten Arnesen.

Der er turneringsstart i eSuperligaen den 5. november, hvorefter der i de følgende syv uger kæmpes om den samlede sejr i ligaen.

Præmiepuljen, som fordeles mellem de otte klubber, der klarer sig bedst, er på 365.000 kroner – den største præmiepulje nogensinde i en dansk FIFA-turnering.

 

Mere om eSuperligaen
http://www.randersfc.dk/danmarks-bedste-fodboldklubber-skal-dyste-i-esport-byd-velkommen-til-esuperliga/