Fårup Skole og Børneby har tradition for at deltage i Naturfagsmaraton for 5. og 6. klassetrin. I år blev det en anderledes oplevelse, da både 5. og 6.  klasse –  til elevernes store jubel –  gik hen og vandt på konkurrencedagen.

5. klasse vandt helmaraton og 6. klasse vandt halvmaraton.

”Jeg er stolt af at være skoleleder på en skole, hvor der er en stor og stærk interesse for de naturvidenskabelige fag blandt lærerne. Deltagelsen i konkurrencen underbygger elevernes interesse i de naturvidenskabelige fag. Som skole og børneby er vi stolte af, at eleverne nu også får en anerkendelse for deres indsats,” siger Søren Borel, som er skoleleder på Fårup Skole og Børneby.

Naturfagsmaraton er en naturfaglig konkurrence, hvor eleverne arbejder med praktiske og teoretiske opgaver. I år skulle eleverne bygge et papirtårn, et vandingssystem og et instrument. En enkelt af opgaverne var også tænkt ud fra en rigtig virksomheds behov. I år var det med fokus på virksomheden Danfoss. Her skulle eleverne bygge en bananopbevaringskasse, hvor bananerne kunne holde sig friske.

Konkurrencedagen for Randers Kommunes skoler var tirsdag den 26. februar, men elever og lærere på Fårup Skole og Børneby gik i gang allerede før jul med forberedelserne. Ugen før konkurrencedagen havde eleverne tre hele fordybelsesdage.

”For at få et godt resultat med så mange og forskellige opgaver besluttede vi også at være flere om det i lærergruppen i år. Så vi fandt frem til, at der også skulle være tid til at arbejde med aktiviteterne i håndværk- og designtimerne og ikke kun i natur- og teknologitimerne,” fortæller Bodil Olsen, natur- og teknologilærer Bodil Olsen.

Derfor fik eleverne også tre dage uden for konkurrencedagen, hvor de ikke lavede andet, og hvor de tre lærere deltog i alle lektioner.

”Det var et stort arbejde eleverne havde lagt i det, så det var super-dejligt og skægt at se elevernes jubel og stolthed over at klare sig godt og ligefrem vinde på dagen,” smiler en glad og stolt natur- og teknologilærer Bodil Olsen.