I næsten et år har sponsoren af Frynseklinikken til Dyreværnet været anonym, men nu vil han gerne stå frem og fortælle, hvorfor han donerer endnu en bil til Dyreværnet, som udelukkende skal køre i Jylland

 

Den private dyreven er randrusianeren Jørgen Andersen, som tidligere var indehaver af skobutikken Kjær & Andersen på Østervold. Jørgen Andersen har boet i udlandet i mange år men føler stadig en stærk tilknytning til Randers og Jylland, og derfor syntes han, det var ærgerligt, at Frynseklinikken ikke kom så ofte til Jylland men mest kørte på Sjælland.

”Jylland er jo noget større – der er flere byer at besøge og også længere mellem byerne, så derfor har vi ikke besøgt byerne i Jylland så ofte som på Sjælland. Pia og Sofie, som bemander Frynseklinikken, bor på Sjælland, og de skal selvfølgelig også kunne komme hjem til deres familier, når arbejdsdagen er slut,” forklarer direktør i Dyreværnet Rikke Christensen-Lee og fortsætter:

”Men derfor er det jo også ekstra fantastisk, at Jørgen nu vil donere endnu en bil til os, som så udelukkende skal køre rundt i Jylland.”

Det var nemlig et af Jørgens krav, da han besluttede sig for at købe en Frynseklinik mere. Et andet krav var, at personalet i den nye klinik skulle være bosiddende i Randers eller omegn.

”Vi er godt i gang med ansøgningsprocessen, og så håber vi meget på, at vi kan finde nogle dygtige folk her i Randers til at bemande Frynseklinik nummer to, eller nogen der har lyst til at flytte hertil,” smiler Rikke Christensen-Lee.

 

Formålet med Frynseklinikken

Idéen til frynseklinikken opstod oprindeligt, fordi Jørgen kontaktede Rikke og ønskede at donere nogle penge til Dyreværnets arbejde. Så fortalte Rikke om en idé, hun havde haft i noget tid om en mobil dyreklinik. Hun havde set eksempler på mobile nonprofit dyreklinikker i USA, hvor disse klinikker opnåede rigtige gode resultater – og den idé ville Jørgen gerne støtte.

Erfaringer fra USA viser, at årsagerne til, at nogle folk ikke får deres dyr til dyrlæger, skyldes tre ting: Manglende planlægning, manglende mulighed for transport og manglende økonomiske midler. Med etableringen af Frynseklinikken er det nu blevet muligt at bringe dyrlægen direkte hen til de udsatte områder og på den måde både hjælpe dyr og borgere. Hele formålet med Frynseklinikken er nemlig at sørge for, at udsatte og ressourcesvage dyreejere kan få deres dyr til dyrlæge. Man betaler det, som man har mulighed for til konsultationer og behandlinger, og så underskriver man en tro-og -love-erklæring.

  1. april har Frynseklinikken eksisteret i et år, og i den tid har over tusind dyr været forbi klinikken.

”Det har været en kæmpe succes, og vi er rigtig glade for, at der nu kommer dobbelt så mange tider, når den nye bil er færdig,” siger Rikke.

 

Ikke længere en anonym sponsor

Din Avis mødte Frynseklinikken sidste år, da den var i Randers første gang, og dengang gik der rygter om, at sponsoren var fra Randers, men det kunne hverken be- eller afkræftes.

Nu er Jørgen Andersen endelig stået frem efter lidt opmuntring fra blandt andet Rikke.

”Jeg synes, Jørgen har fortjent så meget anerkendelse og tak for det, han har gjort for så mange menneskers kæledyr,” siger Rikke, som er glad for, at Jørgen ikke er anonym længere.

”Jeg er meget rørt, stolt og glad over den succes, som Frynseklinikken har fået,” fortæller Jørgen, som faktisk er skyld i, at Frynseklinikken netop fik det navn. Klinikken er nemlig opkaldt efter Jørgens nu afdøde hund Frynse, som man også kan se afbilledet på siden af den rullende dyreklinik.

”Dyr betyder rigtig meget for mig, og den glæde, folk viser, når de endelig får mulighed for at tage deres elskede kæledyr til en dyrlæge, er helt ubeskrivelig. Det er skønt at vide, at jeg har været med til at hjælpe disse mennesker og deres dyr,” siger Jørgen Andersen, som i dag er den stolte ejer af en langhåret chihuahua, der ligner Frynse på en prik. Hunden, der hedder Kong Arthur, fik han netop gennem Dyreværnet, og Jørgen har den med alle steder – også på hans mange rejser.

 

FJ Biler i Randers leverer den nye klinik

Frynseklinikken er en fuldt udstyret dyreklinik med operationsfaciliteter, blodprøveudstyr og scanner, og den fungerer som en helt almindelig dyreklinik, hvor man først kommer til en konsultation og efterfølgende kan få en tid til videre behandling.

Det er FJ Biler på Mariagervej 153, der leverer bilen, og det er også FJ Biler, der skal stå for indretningen.

”Det er ikke første gang, vi skal indrette en specialbil, så vi tog med glæde imod opgaven,” siger direktør for FJ Biler Lars Thomadsen, og han fortsætter:

”Derudover er Frynseklinikken jo et rigtig godt koncept med et helt fantastisk velgørende formål.  så vi er stolte over, at vi skal levere bilen til den næste Frynseklinik.”

Bilen skal stå færdig senest 1. august, og derefter er den klar til at køre rundt i de forskellige jyske byer.