I anledning af 100 året for den første folkevalgte borgmester i Randers, kunne elever og unge lave videoer om nærdemokrati og deltage i at vinde videokonkurrencen. Alle videoer blev vist i lørdags 30. marts i Nordisk Film biograf Randers,. Elever fra Blicherskolen og Tirsdalens skole løb med præmierne i skolekonkurrencen, mens filmen “Der er en yndig by” vandt den individuelle konkurrence

 

Vinderne blev kåret af borgmester Torben Hansen og 2. viceborgmester Fatma Cetinkaya.

Godt 20 forskellige videofilm med et bud på, hvad nærdemokrati er, blev indleveret til konkurrencen i løbet af marts 2019. De blev vist frem i biografen til awardshow for elever og lærere.

“Tak for filmene. De viser meget forskellige forståelser af nærdemokrati. Det har også været en tæt konkurrence, og vi har set film, som både har brugt humor, har evnet at skifte scener, filmet både oppe og nede og hvor der virkelig er arbejdet med, hvad man vil fortælle . Det er imponerende,” sagde Torben Hansen, da han gik i gang med at uddele priserne.

 

Førstepladsen

Førstepladsen i skolekonkurrencen gik til videoen “Randers Lokalpolitik”, hvor juryen fandt, at den bærer tydeligt præg af, at eleverne har gjort sig umage og viser en stor forståelse for, hvordan man formidler levende og samtidig fortæller, hvad nærdemokrati er for dem. Videoen er produceret af eleverne Anastasia Steffensen, Natasha Boeris, Sofie Damgaard, Jennifer Christensen, Frida Pedersen, Cecilia Schmidt og Anne-Sofie Kronborg fra 8. A på Tirsdalens skole, som vandt 3000 kr. til klassekassen.

 

Nr to

Andenpladsen gik også til 8. A på Tirsdalens skole, hvor eleverne Magnus Pape, Matilde Jensen, Magnus Myrthue, Mahtle Sandholm, Signe Fisker, William Kristensen, Mille Danielsen, Karoline Færch og Mia Vejrum leverede videoen “Demokrati for os”, hvor de havde formået at vise, hvad nærdemokrati er frem for at fortælle det. Gruppen vandt 2000 kr. til klassekassen.

 

Og tredje

Tredjepladsen blev uddelt tre gange. To hold inden Journalistisk og formidling fra Blicherskolen vandt med hhv. “Demokrati på Blicherskolen” af Sofia Clemmensen og Amalie Overgaard Larsen og “Nærdemokratiet” af Luke, Kalle og Anne Sofie. Og så vandt Puk Otte, Barathan Sukumar og Keyla Ore fra 8.A på Tirsdalen med filmen “Demokrati for unge”. Hver tredjepræmie bestod af 1000 kr.

 

Filmene kan ses her:

 

Der er en yndig by

“Stort tillykke til klasserne. I kategorien for 16-25-årige deltagere i konkurrencen har vi fundet en vinder, der er modig i sit grafiske udtryk og poetisk i sin H.C. Andersen inspirerede speak. Det er gennemført og viser nærdemokratiet fra sin fineste side,» sagde Fatma Cetinkaya, da hun overrakte vinderprisen til Anne-Louise Lyngbye og Fie Emilie Jørgensen.
Vinderprisen var 3000 kr. Filmen kan ses her: https://youtu.be/29lul85p7Kg

 

Mandag 1. april er det 100 år siden, at Randers fik sin første folkevalgte borgmester. Det bliver fejret med borgmesterfortællinger, byvandringer og meget mere. Se www.randers.dk/demokrati100