Professionelt boksestævne bliver en “Jørgen ‘Gamle’ Hansen Memorial” til ære for et af de helt store koryfæer i dansk sportshistorie.

 

Danske boksefans glemmer aldrig datoen 28. juni 1979. Det var aftenen, da Jørgen Hansen chokerede hele bokseverdenen med en knock-out-sejr i tredje omgang over den engelske storfavorit Dave Boy Green.

Stedet var Randershallen, hvor Jørgen Hansen boksede sine store kampe og aldrig tabte.

17 af hans 92 kampe blev udkæmpet i Randers i perioden 1974-1982 med Hansen som vinder af dem alle.

Jørgen Hansen, som døde sidste år, var med ni sejre i 12 EM-kampe – fem af dem i Randers – en af de mest succesrige danske boksere nogensinde.

Nu skal Hansen have et helt specielt eftermæle, idet promotor Mogens Palle afvikler stævne i Arena Randers lørdag den 15. juni.

Palle havde booket Arena Randers til stævne i november, men valgte da at aflyse og udsætte sit come-back i Randers, fordi det tyske boksecirkus Sauerland havde paner om stævne i Århus i samme weekend.

”Randers er det ideelle sted at markere Jørgens liv og karriere. For til juni er det jo 40 år siden, at Jørgen i Randershallen knockoutede Dave “Boy” Green i en helt forrygende EM-kamp, som mejslede sig ind i danskernes bevidsthed,” mindes Mogens Palle om den aften, da Hansen som i tidligere titelkampe i Randers mod først italienske Marco Scano (2. juni 1977) og derefter franske Alain Marion (27. april 1978) havde været til tidlig tælling for så derefter at slå modstanderne ud i henholdsvis femte og sjette omgang.

Den sensationelle udvikling på kampen fik den engelske speaker Reg Gutteridge til chokeret at udbryde følgende til de britiske tv-seere:

»It is all over! Dave Green has lost the European Championship to thirty-six year old Jorgen Hansen in one of the greatest turn ups I have known in thirty-forty years. Unbelievable!«

Det klip fra kampen og den kommentar bliver man aldrig træt at af at finde på Youtube og gense gang på gang….

Meget passende boksede Jørgen Hansen også sin afskedskamp i netop Randers, da “folkets bokser” i december 1982 takkede af og blev hyldet i hallen for sin beundringsværdige karriere.

Nu 40 år efter Hansens fantastiske kamp mod Green står en ny generation af danske boksere klar til at føre arven videre i Arena Randers, og den største del af presset lægges som sagt på skuldrene af Enock Mwandila Poulsen, som har vist særdeles lovende takter i sine første 10 kampe som professionel.

 

Palle klar med tre titelkampe

Promotor Mogens Palle oplyser, at han har tre titelkampe på programmet til bokserne fra Danish Fight Night-stalden.

Udover Enock Poulsen kommer en række af de stærkeste og største talenter i dansk boksning i aktion 15. juni. Det drejer sig om WBC junior-verdensmesteren Ditlev Rossing, IBF junior-verdensmesteren Oliver Meng, IBF Interkontinental-mesteren Sarah Mahfoud, Jeppe Thorbjørn Morell, Allan Mahfoud, Heva Sharif og debutanten Victor Ramon.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Enock Poulsen i kamp om EU-titel

EU-titlen er på højkant, når det store danske boksehåb Enock Mwandila Poulsen forsøger at træde ind i verdenseliten.

Det sker i Arena Randers ved en stor boksegalla, der hylder boksehelten Jørgen “Gamle” Hansen i en “Jørgen (Gamle) Hansen Memorial”.

Enock Poulsen, ubesejret i 10 kampe, skal lørdag 15. juni kæmpe om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt. Modstanderen er Michal Syrowatka fra Polen.

Det oplyser promotor Mogens Palle, som har sikret sig retten til at arrangere titelkampen i Danmark.

Der venter derfor det danske publikum et brag af en kamp og en oplagt chance for Enock Poulsen til at erobre en titel, der kan føre ham videre mod drømmen om EM- og VM-titler.

Men det bliver på ingen måder nemt. Michal Syrowatka er nemlig en fysisk stærk bokser med 20 sejre og kun to nederlag og er pt. nummer ni på den seneste udgave af Europa-ranglisten.