Britiske The Human League blev pionerer inden for synth-pop – især efter 1981-albummet ’Dare’, der for alvor sendte dem ud over rampen og ind på hitlister over hele verden. Næste efterår markerer de 40-året for gennembrudspladen ’Dare’ på Værket, hvor de giver den ene af bare to koncerter i Danmark i 2021 – og spiller albummet i fuld længde

 

Linjen Don’t you want me, baby?” er en af de slags, alle har hørt på et eller andet tidspunkt, og som er vanskelig at få ud af øregangene, når den først er nået derind. I efteråret 2021 vil den lyde ud i hele Store Sal live, når bandet bag sangen ’Don’t You Want Me’, britiske The Human League, gæster Værket.

The Human League med Philip Oakey i front rejser i 2021 ud på en særlig jubilæumsturné for bandets tredje – og klart mest kommercielt succesfulde album – ’Dare’ fra 1981. De spiller to koncerter i Danmark, én i København på spillestedet Vega og én i Jylland på Værket.

“The Human League var et af de helt store navne i den 80’ernes britiske new wave-bevægelse. De red videre på bølgen af 70’ernes art-pop, men lagde deres helt egen sti og blev foregangsband for mange af eftertidens synth-pop-bands”, fortæller musik- og teaterchef på Værket, Mikael Qvist Rørsted.

“Vi glæder os meget til at få besøg af et stykke musikhistorie med The Human League”.

 

Avantgarde elektronisk blev til pop
Bandet The Human League, der så dagens lys i Sheffield, UK i 1977, blev stiftet af de to venner Martyn Ware og Ian Craig Marsh, der sammen spillede en blanding af pop og avantgarde elektronisk musik. De tog Philip Oakey i folden som frontmand – ikke fordi, han havde musikalsk eller vokal erfaring, men på grund af hans excentriske stil. ”Han lignede allerede en popstjerne,” som medstifter Martyn Ware bemærkede sig.

Det originale line-up holdt dog ikke mere end tre år, før kreative forskelligheder efterlod Philip Oakey tilbage alene i spidsen for The Human League. Selvom det band, han overtog, var i gæld til pladeselskabet og ikke stod stærkt i offentlighedens øjne, fandt Philip Oakey de to korsangere Joanne Catherall og Susan Ann Sulley. Med et ønske om at dreje musikken i en mere poppet retning end den tidligere avantgarde-lyd, gik Philip Oakey studiet for at indspille det tredje album fra The Human League.

 

Fyldnummeret, der tog verden med storm
Pladen ’Dare’ udkom i 1981, og førstesinglerne ’The Sound of the Crowd’, ’Open Your Heart’ og ‘Love Action’ klarede sig pænt på hitlisterne. På grund af pladens succes ønskede pladeselskabet udgive endnu en single, og valget faldt på ’Don’t You Want Me’. Et nummer, som Philip Oakey selv kaldte et ”fyldnummer” og ”pladens svageste”, og derfor modarbejdede han pladeselskabet.

Men til ingen nytte. ’Don’t You Want Me’ udkom i november 1981, og nærmest over natten strøg den ind på toppen af UK- og US-hitlister og blev til en af årets – ja faktisk årtiets bedst sælgende singler med mere end halvanden millioner solgte.

Albummet ’Dare’ er af britiske The Guardian blevet udnævnt til et af de 50 albums, der har formet musikhistorien og pladens lyd kombineret med Philip Oakeys excentriske, glam rockede-stil og udstråling har været inspirationskilde til mangt et synth-drevet band for eftertiden.

Denne skelsættende plade bliver fremført live i sin helhed af personerne selv på Værkets scene i efteråret – næsten præcis 40 år efter, den blev sendt ud og ændrede musikhistorien for bestandigt.

 

The Human League – Dare 40 / Værket
Søndag 21. november 2021 | Store Sal kl. 20.00.
Billetpris: 325,- + gebyr
Billetsalgsstart: Fredag 21. august 2020 kl. 10.00.

Billetter:
https://vaerket.dk/arrangementer/human-league-dare-40-tour/