Det var planen, at Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen skulle besøge Randers og opleve en række “Bevæg dig for livet” tiltag i Randers Arena på lørdag 31. oktober. Dette må på grund af nye Covid-19 restriktioner udsættes

 

Kronprinsparret er i Randers 31. oktober til overrækkelse af Kronprinsparrets Priser 2020, som foregår i Musikhuset Værket i Randers lørdag aften. Meningen var, at Kronprinsparret samme eftermiddag skulle præsenteres for en række forskellige, folkelige aktiviteter i Randers, som byder på bevægelse og aktivitet for børn, seniorer, familier, selvorganiserede og virksomheder. Alle er aktiviteter i forbindelse med Bevæg dig for livet. Det ville foregå som et sprudlende møde i den nybyggede multiarena i Arena Randers.

Men med det nye forsamlingsforbud på 10 personer, er det desværre ikke længere muligt.

 

Vi glæder os til senere

“Det er vi rigtig kede af. Men vi kan ikke give Kronprinsparret et indtryk af vores mange spændende “Bevæg dig for livet”-aktiviteter, når forsamlingsforbuddet er på 10 personer. Vi har derfor spurgt Kronprinsparret om besøget kan udsættes til et senere tidspunkt. Og det har vi fået et ja til. Det er vi meget glade for. Vi glæder os til at vise Kronprinsparret Bevæg dig for livet aktivitet, når det bliver muligt,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Aflysningen af Kronprinsparrets besøg i byen har ikke indflydelse på gennemførelsen af uddelingen af Kronprinsparrets Priser 2020.

 

Prisuddeling

Inspirerende kræfter inden for både kunst og socialt arbejde bliver hyldet på Værket. Koreografen Sebastian Kloborg og den sociale organisation De Anbragtes Vilkår får overrakt de to Stjernedryspriser.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kr.

 

Koreograf Sebastian Kloborg
Sebastian Kloborg modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sin progressive og eksperimenterende tilgang til koreografi, sin insisteren på at fortælle historier gennem dansen og sin evne til at skabe udvikling ved at samarbejde med andre kunstarter.

Kloborg har siden han blev færdig på Den Kongelige Balletskole i 2003 danset ved den Kongelige Ballet, hvor han i 2009 blev udnævnt til solist. Hans kunstneriske drivkraft fik ham i 2011 til at arbejde som koreograf. Han har blandt andet gjort sig bemærket ved at inkorporere humor, mimen og historiefortælling i sine værker, men også musikken og brugen af lydeffekter spiller en afgørende rolle i hans koreografiske virke. Hans særegne kunstneriske udtryk har ført ham til samarbejder med danske teatre og dansegrupper, bl.a. Det Kongelige Teaters eksperimenterede dansekompagni Corpus, Dansk Danseteater og Pantomime Teatret. Desuden har han arbejdet internationalt med værker for Gautier Dance, English National Ballet og Beijing Dance Theatre.

 

De Anbragtes Vilkår
Den sociale organisation De Anbragtes Vilkår modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for på en ambitiøs, kompetent og nyskabende måde at sikre, at anbragte børn og unges erfaringer og stemmer bliver hørt.

Organisationen har eksisteret siden 2013 og er bygget op og drevet af nuværende og tidligere anbragte, der hver dag kæmper for at skabe bedre vilkår for andre i samme situation. Gennem topmøder, dialog med kommuner, etablering af netværk samt politisk interessevaretagelse kæmper organisationen for, at de anbragte unges erfaringer og perspektiver indgår i udviklingen af både praksis og politik på anbringelsesområdet.

 

Prisoverrækkelse direkte på DR1
Sebastian Kloborg og De Anbragtes Vilkår får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted på Værket på lørdag 31. oktober. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV. Her er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, mens TV2, Hush, Barselona, Dopha, Jonah Blacksmith og Dreamers’ Circus vil optræde.

 

——

Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen på Værket i Randers 31. oktober.

Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges.

Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst, kultur og socialt arbejde.