De konservative i Randers Byråd, der indtil nu har været repræsenteret ved Daniel Madié, kan nu tælle endnu et mandat. Venstres Christina Kjærsgaard har nemlig skiftet parti

 

“Jeg har efter megen overvejelse, over en længere periode nu truffet beslutningen om at skifte parti til Det Konservative Folkeparti, som jeg fremadrettet vil repræsentere i Randers Byråd.

“At skifte parti er ikke et nemt valg for en politiker, men dette er en velovervejet beslutning, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er den rigtige, hvis jeg skal have mulighed for at gennemføre den politik, jeg står for lokalt”, siger hun.

Der er gået snart 10 år, siden hun første gang meldte sig ind i den politiske verden. Det sidste år til halvandet har på flere fronter trukket tænder ud – og nu er bægeret mere end fuldt, siger hun.

“Jeg skifter parti, fordi jeg ikke længere kan se mig selv i flere af de beslutninger, som Venstres nuværende formand Jacob Ellemann Jensen har taget. Herunder hele forløbet omkring tidligere næstformand i Venstre Inger Støjberg, Politiforliget som V ikke blev en del af, Minksagen, som V ikke håndterede elegant og Metoo sagerne, hvor jeg synes, at man burde have haft en mere nuanceret debat”.

Hun skifter parti, fordi Venstres Byrådsgruppes holdninger og hendes igennem de sidste 1,5 år ikke altid har været forenelige.

“Jeg håber, at mine vælgere ved, hvad jeg står for.  Det ændrer sig ikke, fordi jeg skifter parti.

Mine grundholdninger forbliver de samme”, pointerer hun.

 

Hilser velkommen

Daniel Madié hilser sin nye partikollega velkommen:

“Jeg ønsker Christina Kjærsgaard hjertelig velkommen i den konservative gruppe. Fra byrådsmøderne kender jeg – og alle der følger møderne –  Christina som velforberedt, veltalende og optimistisk i sine sagsfremstillinger. Jeg kender endnu bedre Christina fra det udvalgsarbejde som fylder mest i en politikers arbejde. Vi har begge to en plads i udvalget for sundhed, kultur og fritid. Her har jeg gennem flere år oplevet Christina som meget engageret og dygtig. Her har vi altid haft gode diskussioner og meningstilkendegivelser. Christina er skarp, så jeg glæder mig meget til at arbejde endnu mere sammen med hende”.

Også Vælgerforeningsformand Bo Vestergaard Hansen, hilser det nye medlem velkommen:

“På partiets vegne ønsker jeg Christina Kjærsgaard velkommen i Det Konservative Folkeparti. Det er rart at få dygtige og engagerede medlemmer, som deler de konservative holdninger og politiske standpunkter. Jeg er sikker på at Christina bliver et aktiv for hele vores organisation, og jeg glæder mig til, at hun og vores konservative bagland kommer godt af sted med at fremme en god politik i Randers kommune”.

Christina Kjærsgaard ønsker sit tidligere parti i Randers Byråd god vind fremadrettet med det politiske arbejde, og pointerer at hun fortsat vil være en god kollega i byrådsarbejdet.

“Og så ser jeg ser frem til et tættere samarbejde med Daniel Madié og Det Konservative Folkeparti´s bagland. Jeg kender Daniel som mangeårig konservativ Byrådspolitiker i Randers Kommune. Vi bliver et stærkt borgerligt team og jeg glæder mig helt vildt til samarbejdet”, siger hun.