Der er en ubalance i Danmark mellem byerne og landdistrikterne, som vi skal have gjort op med. Vi står i en situation, hvor vi har en regering, som ikke prioriterer at fremme landdistrikterne, tværtimod dyrker de landdistrikt-fjendsk politik, som gør det svære for os, der ikke bor i de større byer. Det kan der ses mange eksempler på. Regeringen udskyder infrastrukturinvesteringer, skaber højere bilafgifter og benytter landbruget som deres prygelknabe – bare for at nævne nogle få.

Landdistrikterne skal have bedre mulighed for at styrke deres vækst. I Venstre vil vi derfor etablere en langsigtet strategi for, hvordan vi kan sikre det på den bedst mulige måde. Vi skal skabe bedre muligheder for nye iværksættere og større virksomheder at etablere sig i hele Danmark. I øjeblikket er der for mange virksomheder, der frygter, at hvis de starter en afdeling i et landdistrikt, at de ikke vil kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft i områderne.

Coronasituationen har trods alt vist, at mange sagtens kan løse deres opgaver hjemmefra. Dermed bliver landdistrikterne et oplagt valg for familier der ønsker luft, plads, ro, fred og lokalt sammenhold. Landdistrikterne bliver med andre ord, attraktive områder at bosætte sig i, hvis vi finder den rigtige formel.

Vi skal skabe bedre mobilitet og muligheder for bosætning i landdistrikterne. Samtidig er udrulningen af højhastighedsinternet en forudsætning for at man i fremtiden kan arbejde fra landdistrikterne.

Der er en ubalance mellem land og by. Det har der været længe. Unge har for få uddannelsesmuligheder i landdistriktet, hvilket tvinger dem til at fraflytte landdistriktet for at tage deres uddannelse i de store byer. Vi skal derfor sørger for, at de unge også kan tage en attraktiv og god uddannelse tætter på deres nuværende bopæl i højere grad end i dag.

Lad os nu stå sammen i Danmark og ikke prioriterer storbybeboere – regeringen bærer et ansvar at repræsentere hele Danmark.

 

Michael Aastrup Jensen

MF, Venstre