I de lokale medier i dag vedrørende den offentliggjorte rapport om ældreområdet i Randers kommune, kunne vi læse at S (Liselotte Frier Pedersen og Fatma Cetinkaya) bemærker, at der ikke er grund til bekymring for den grundlæggende kultur, og der er tale om en velfungerende og veldrevet organisation. I rapporten beskrives ældreområdet som robust og veldrevet. Og det er godt – det er vi glade for i Velfærdslisten, men noget er mærkeligt:

Ikke ét sted nævner S Huset Nyvang og de fatale konsekvenser, den førte politik har haft for de ældre, de pårørende og medarbejderne. Ikke ét sted tager de to socialdemokrater ansvar for et projekt, som på papiret lød godt, men som i praksis var dømt til at mislykkes. Der var simpelthen ikke penge nok i projektet fra første dag. Som om at Huset Nyvang blot er et lille bump på vejen. Ikke ét sted tager S ansvaret på sig og siger “Det var bare ikke godt nok – vi undskylder og retter op på problemerne”. Som menneske og politiker er det en god egenskab at kunne sige “Jeg tog fejl”, og det gjorde I – sammen med de andre forligspartier.

I juli 2020 blev Velfærdslisten af selv samme beskyldt for ikke at ville tage ansvar i sagen. Intet kunne være mere forkert. Vi talte med pårørende, som kunne fortælle de mest forfærdelige historier. Vi tog det op adskillige gange i det politiske system, men blev fejet af banen hver gang med beskyldninger om, at vi ikke tog ansvar, og at vi opfandt et problem. Vi stod heldigvis ikke alene – flere små partier og lister bakkede op.

Under stærkt pres blev undersøgelsen sat i gang. Nu er resultatet her, og vi fik ret. Nu er det tid til at se ind ad. Hvordan kunne det gå så galt? Hvorfor talte vi for døve øren? Én ting er i hvert fald helt sikkert. Det kostede dyrt i et menneskeligt perspektiv.

Noget er vi dog helt enige med S om, og det er, at vi har engagerede, dygtige og kompetente medarbejdere, og hvis det skal fortsætte sådan, sådan de have ordentlige arbejdsvilkår.

I Velfærdslisten er vi klar til at komme med løsninger og ser frem til de kommende forhandlinger. Nu SKAL der styr på ældreområdet, og vi er nødt til at kunne tale ærligt om det uden bortforklaringer og uden at pynte på historien.

Der skal flere medarbejdere til. De ældre skal have klare rettigheder og bedre retssikkerhed.

 

Pernille Heibøll Sørensen

Tjærbyvej 99,

8930 Randers NØ

Organisationskoordinator, Velfærdslisten