Den lokale anerkendte outsiderkunstner, Kenneth Rasmussen, har modtaget den svenske outsiderkunst pris “Je suis une pipe”-stipendie – med prisen følger 4000 kroner

 

PIA ASVIG IVERSEN

pia@dinavis.dk

 

Kenneth Rasmussen, som fylder 50 år 19. november, modtager den svenske pris for sin

hæmningsløse kreativitet ud over alle grænser, hedder det i begrundelsen. Det er det svenske kunst og kulturcenter, Luftslottet, som har tildelt Kenneth Rasmussen prisen, som blev overrakt af Jonas Liverod sammen med 4000 svenske kroner.

Kenneth Rasmussen arbejder med linoleumssnit, maleri, keramik, og blandform- særligt er han kendt for sine mega store strikkede installationer. Og her er materialet ikke givet på forhånd.

Kenneth Rasmussen har udstillet i en række lande og er repræsenteret på flere museer for outsiderart. Han har desuden solgt flere værker til private samlere i udlandet.

Randers-klunstneren Kenneth Rasmussen er en helt unik kunstner, som er med til at gøre Randers kendt som Danmarks outsiderkunst by.

Lige nu kan man se hans værker han på Copenhagen Outsider Art Gallery på Gl. Kongevej 35 A

i København frem til 27. november.

Hvis man er nysgerrig på hans kunst, kan man også besøge hans værksted Galleri Bjæk i Underværket eller besøge FOFs kunstskole Bifrost, som holder julemarked i FOF-huset på fredag 19. november kl. 14-18 og lørdag 20. november Kl. 10-18.

Der er kaffe og småkager og masser af muligheder for at finde unikke julegaver, samtidig med at stemningen på netop et sted som Bifrost, kan suges ind sammen med julehyggen på øverste etage hos FOF på J.V. Martins Plads. I stueetagen kan man finde unik julepynt fra Pia og Pers drivtømmerværksted, samt opleve Merete Strøms smukke keramiske værker.

 

I begrundelsen for at tilkende Kenneth Rasmussen prisen, lyder det blandt andet:

Med 2021-års stipendiet vil vi i organisationen Luftslottet belyse den skandinaviske outsiderkunst og dens udtryk i dag. Luftslottet præsenterer stolt årets prismodtager Kenneth Rasmussen fra Danmark.

Kenneth som bor og arbejder i Randers og han er først og fremmest kendt for sine monumentale strikkede værker.

Kenneth Rasmussen har siden han kom i kontakt med Bifrost i Randers i starten af 00´erne udviklet et stærk, rå og kompleks kunstnerskab og har udstillet internationalt gennem årene. Blandt andet på Tokyo Metropolitan Art Museum, Flux Factory i New York, Nordic art biennale i Sankt Petersburg, Sör-Troms Museum i Norge og Outsider Art Fair i Paris”.

 

 

Julemarked på Bifrost FOF J.V. Martins Plads afholdes fredag 19. november kl. 14-18 og lørdag 20. november kl. 10-18.