Indlagte børn og unge på Regionshospitalet Randers kan denne jul se frem til lidt flere julegaver end normalt. Afdelingen har fået en donation fra en lokal virksomhed. 

KATHARINA ANDERSEN

Der er lidt mere at se frem til op til jul for de børn, der er indlagt på sygehuset i Randers og altså ikke kan holde julen hjemme. 

Dit & Mit Randers, et stort loppe- og reolmarked, har netop doneret 5.000 kroner til børneafdelingen for at forsøde tilværelsen for de børn, der er indlagt i julen.

Det fortæller indehaver Mikkel Bentzen, der længe har villet donere til et velgørende formål.

“Jeg har faktisk længe tænkt over, hvad vi skulle donere til, for der er mange velgørende formål. Men så tænkte vi, at børnene på hospitalet trængte til lidt opmuntring her frem mod julen. Det blev jeg enig med butikschefen om også,” siger han.

Glæde på hospitalet

Med til overrækkelsen var flere sygeplejersker fra afdelingen, og der var stor glæde blandt personalet, der nu skal ud at købe julegaver til børnene.

”De 5.000 kroner er vi sikre på kommer til at vække glæde på afdelingen, og selvom det er lidt svært at se, så er smilene under mundbindene altså rigtigt store,” lød det efterfølgende fra Regionshospitalet Randers. 

Også Smilfonden, en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme, var op til december forbi afdelingen med både julekalendere, slik og kreakasser, så de indlagte børn også skulle mærke, at det snart er jul, lyder det fra hospitalet. 

Børn og unge sengeafsnittet har plads til 10 indlagte børn, og for indehaver Mikkel Bentzen gør det en stor forskel, at hans virksomhed nu støtter et lokalt formål.

Dit & Mit Randers er Randers største indendørs second hand og genbrugsbutik, og donationen kommer udelukkende fra forretningen.